Zeytinyağlı Taze Barbunya


Bebeğimiz Zeynep Nuran doğduğundan beri annem genellikle bizde kaldığından yemekleride annem yapıyordu. Bende yavaş yavaş toparlanmaya başladığım için mutfağa girip birşeyler yapmaya başladım, tabi kızımın uykuda olduğu saatlerde..Zeytinyağlı barbunyayı geçen ay yapmıştım resmi arşivimde eklenmeyi bekliyordu. Eklemek bugüne kısmet oldu.

Kızım bugün 29 günlük oldu. 2 kg 700 gr olarak doğmuştu, çok küçük olduğu için kucağımıza almakta bile zorluk çekiyorduk. Biraz erken doğduğu için dış etkenlere karşı biraz hassas, hafif bir gribi var. Dışarı çıkamıyoruz henüz. Çok şükür biraz kilo aldı ve ara sıra bize gülücükler de atmaya başladı.

Malzemeler:
- 1 kg taze barbunya (ayıklanmış)
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 3 adet domates
- 5 diş sarımsak
- Üzerini süslemek için doğaranmış maydanoz
- Tuz, sıcak su

Hazırlanışı:
-Barbunyalar 10 dakika kadar sıak suda haşlanır kara suyu süzülür.
-Tencereye yağ alınır, doğranmış soğanlar ve daha sonra yarımay biçiminde doğramış havuçlar eklenerek kavrulur.
-Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler eklenerek biraz daha kavrulur.
-Barbunyalar ve kabuğu soyulmuş sarımsaklar bütün olarak eklenir birkaç kez karıştırıldıktan sonra üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su ve tuz eklenerek orta ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.
- Sıcak veya soğuk üzerine doğranmış maydanoz ekleyerek servis yapılır.

3 yorum:

  1. Iftar icin ne hazirlayayim diye bakiyordum. Zeynep Nuran'dan haberler icin ayrica tesekkurler. :)

    YanıtlaSil
  2. taze barbunya tarifi ararken bazılarının bu yemeği yaparken malzemelerinin hepsini çiğden koyduklarını gördüm.o şekildede yapılabilirmi acaba?

    YanıtlaSil
  3. taze barbunya çiğdende yapılabilir pişme süresi biraz daha uzun oluyor. Birde yemeğin rengi biraz daha koyu oluyor haşlamadan yapılınca.

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design