Bülbül Konağı Tatlısı ve İlk Davet

Geçtiğimiz pazar eşimin yeni evlenen bir arkadaşına iftara davetliydik. Bu vesileyle kızımız Zeynep Nuran'la ilk aile ziyaretinide gerçekleştirmiş olduk. Küçük bir bebekle gezmenin ne kadar zor olduğunu ve herşeyi ona göre ayarlamak gerektiğini bir kez daha tecrübe ettik. Dönüş yolunda sürekli ağlayarak beni ve eşimi strese soktu ve eve girdiğimiz anda sustu. Bundan sonra gittiğimiz yerlerde daha kısa kalmaya karar verdik..

Ev sahibi Gönül Hanım bize çok güzel yemekler hazırlamış. Özellikle bülbül konağı tatlısı çok güzeldi. Fotoğraf makinemi yanımda götürmediğim için fotoğrafını cep telefonuyla çektik. Çok beğendiğimiz tatlının tarifi;

Bülbül Konağı

Malzemeler:
- 1 yumurta (sarısı içine, beyazı katları yapıştırmak için)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1.5 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 paket eritilmiş soğutulmuş margarin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Ceviz

Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Yarım limon

Hazırlanışı:
Öncelikle şerbet hazırlanıp soğutulur.
Hamur için; Un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeler yoğurma kabına alınır. Un ve kabartma tozu azar azar eklenir, yumuşak bir hamur elde edilene dek yoğurulur. Hamur iki eşit parçaya ayrılır, merdaneyle yarım parmak kalınlığında açılır. Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edilir. İkinci parçadan kesilen yuvarlakların ortaları bir kapak yardımıyla kesilir. İki parça aralarına yumurta akı sürülerek yapıştırılır ve ortasındaki boşluklara ceviz yerleştirilir. Isıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür.

2 yorum:

  1. selam.tatlı nefis görünüyor..arkadaşınızın eline saglık.sizlere de afiyet olsun.sevgiler.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  2. Mutfak Havlusu14 Eylül 2008 12:48

    bu tarifte denenmeli!

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design