Bu tatlıyı cuma akşamı iftara davet ettiğim arkadaşlarım için ilk defa denedim. Ramazan olması sebebiyle hafif ve pratik bir sütlü tatlı yapmak istemiştim. Tatlıda hiç yağ kullanılmıyor ve üst kısmı şeftali püresinden yapılıyor. Bu tatlı çileklede yapılabilir, tabi her ikiside yaz meyvesi. Kışın üst dolgusunu yapacak bir meyve düşünemedim. Ancak şeftali suyuyla pelte hazırlanabilir sanırım.
Muhallebi Malzemeleri:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
Şeftali Sosu Malzemeleri:
- 4-5 adet şeftali
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Vanilya haricindeki muhallebi malzemeleri tencereye alınır, karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir ve vanilya eklenerek ocaktan alınır. Borcama dökülür.
Sosu için; şeftalilerin kabukları soyulur, nişasta ve şeker eklenerek blenderden geçirilir. Kısık ateşte kaşırtırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir ve soğuyan muhallebinin üzerine yayılır. Birkaç saat buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılabilir.
Not: Muhallebiyi borcama dökmeden önce, suyla hafifçe ıslatırsanız tatlı borcama yapışmayacağı için kolayca servis yapabilirsiniz.
sabahtan beri akşama ne tatlı yapmalıyım diyorum ve bu tarif çok hoş ama kuzenlerim sorun yemezler diye:)
YanıtlaSilama benim çok hoşuma gitti bugün olmasa bu hafta bize yaparım inşAllah,ellerinize sağlık.
en güzel tatlı her zaman sütlü tatlı aslında..hem hafif hem leziz..ellerinize sağlık..görüntü muhteşem.
YanıtlaSilsevgiler
pek hafif ve lezzetli bir tatlı. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilgörüntüde şahane.. :)
sıcacık sevgiler
Sütten ve de gerçek meyvadan yapılmış çok besleyici ve hafif bir tatlı olmuş ( beslenme uzmanı gibi konuştum )ben mutlaka yapacağım çocuklarıma , ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilŞükran hanım şeftali yerine muz koysak olur mu?
YanıtlaSilMuz çabuk kararan bir meyve portakal suyuna biraz daha fazla nişasta ekleyerek veya kivi püresiyle daha iyi olabilir.
YanıtlaSil