MANTAR ÇORBASI


En favori çorbalarımdan mantar çorbasının tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu tarifte mantarlar herhangi bir ön pişirme işlemine girmiyor. Hem daha pratik hem de vitamin kaybı olmadan çorbayla beraber pişiyor. Siz de farklı çorbalar denemek istiyorsanız gönül rahatlığıyla uygulayabileceğiniz bir tarif.

MANTAR ÇORBASI 
Malzemeler:
-  3 yemek kaşığı tereyağı
-  3 yemek kaşığı un
-  4 su bardağı su
-  1 bardak süt
-  6-7 adet ince doğranmış mantar
- 2 diş rendelenmiş sarımsak - 1 tatlı kaşığı tuz - Servis için karabiber, ince doğranmış dereotu veya taze soğan

Hazırlanışı:
Tereyağı eritilir, un eklenir ve biraz kavrulduktan sonra 2 su bardağı soğuk su eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. ( Özellikle soğuk su eklemek ve karıştırarak kaynatmak gerekiyor yoksa un topaklanır) Kaynamaya başlayınca  2 su bardağı  kaynar su, doğranmış mantarlar, rendelenmiş sarımsak ve tuz eklenir. Mantarlar yumuşayıncaya kadar 7-8 dk orta ateşte kaynatılır ardından 1 bardak süt ekleyip bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. 

Notlar:
-Çorbanın kıvamı size koyu gelirse, biraz daha su ekleyebilirsiniz.
-Un topaklanırsa mantarları eklemeden önce blenderden geçirebilirsiniz.

-İsterseniz süt yerine 3-4 yemek kaşığı krema ekleyebilirsiniz.
- Et yada tavuk suyunuz varsa çorbanız daha da lezzetli olur. 

2 yorum:

  1. hep hazır alıp yaparım evde denememiştim harika görünüyor ellerine sağlık buzlukta mantar ne kadar dayanıyor acaba cnm
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Hande bende hazır çorbalardan en çok mantar çorbasını severdim. Ama çok sağlıklı olmaığını düşündüğüm için evde yapmaya başladım. Mantar buzlukta 2-3 ay dayanıyor, ancak buzluğa yıkanmış,kurulanmış ve doğranmış şekilde koyman lazım. Kullanacağın zaman çıkartıp buzlu şekilde çorbaya atmak gerekiyor. Buzunu çözdürmeye kalkarsan mantarlar kararıyor. Sevgilerle..

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design