Malzemeler:
- 1 demet semiz otu
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı pirinç
- Tuz
Hazırlanışı:
Semiz otları yıkanır, doğranır. Sıvıyağ tencereye alınır, yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur ve üzerine semiz otları eklenir. Tuz ve pirinç eklenerek kapağı kapatılır. Yemek kendi suyuyla 10-15 dk da pişiyor.
Notlar:
-Bu yemeği kıyma ve salça ekleyerekte yapabilirsiniz.
-Yoğurtla servis yapabilirsiniz.
bu yemegin pirasalisini biliyorum , semiz otu ile hic duymamisdim ama leziz görünüyor, denemk tatmak lazim, semiz otunu severim :)
YanıtlaSilbu yemegin pirasalisini biliyorum , semiz otu ile hic duymamisdim ama leziz görünüyor, denemk tatmak lazim, semiz otunu severim :)
YanıtlaSilbizim yemekten yanına çıtır çıtır sivri biber bir kase yoğurt ve tam buğday ekmeği nefis olur nefis:)
YanıtlaSil