Tabanı İçin Malzemeler:
- 1,5 paket burçak yulaflı bisküvi
- 100 gr tereyağı veya margarin
Orta Kısmı İçin Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 paket labne peynir
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım limon suyu
Sosu İçin Malzemeler
- 1 paket hazır ahududu sosu (dr oetker)
- 2 çay bardağı su
Hazırlanışı:
- Büsküviler rondo veya rondo yoksa elle toz haline getirilir. Terayağı eritilir, toz haline getirilen büsküviler yağa atılarak 1-2 dakika karıştırılarak kavrulur. 22 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına bastırılarak yayılır. İsterseniz kenarlarını biraz daha yüksek olacak şekilde yayabilirsiniz.
- Labne peynir ve şeker çırpılır, yumurtalar eklenir 2-3 dk çırıpılır. Diğer malzemelerde eklenip çırpıldıktan sonra kalıba dökülür, 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir.
- Ahududu sosu üzerindeki tarife göre hazırlanır. Soğuyan kekin üzerine dökülür ve bu şekilde kalıptan çıkartılmadan buzdolabında en az 4 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Not: Hazır meyve sosu yerine evde sos hazırlamak için 1 su bardağı meyve suyu ve 1 yemek kaşığı nişasta (mısır nişastası olabilir) ocakta jöle kıvamını alana kadar pişirilebilir. Kullandığınız meyve suyunun rengi çok önemli örneğin; şeftali suyunun rengi sos için pek ideal değil. Vişne suyu veya kayısı tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Evde yapılmış komposto veya bir su bardağı olacak şekilde sulandırılmış reçellerinizde olabilir.
hımmmm, bayılırım cheesecake'ke..Ellerinize sağlık.. nefis. Ben tabanına biraz dövülmüş cevizde koyuyorum tadına tat katıyor..: )ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Zerrin.Dövülmüş ceviz fikri çok güzel, bir dahaki sefere o şekilde denerim inş.
YanıtlaSilşu ilk denemeyi bi de ben yapsam çok başarılı olmuş ellerine sağlıkdarısı başıma
YanıtlaSilşu ilk denemeyi bi de ben yapsam çok başarılı olmuş ellerine sağlıkdarısı başıma
YanıtlaSilYeşim, kısa zamanda denemeni tavsiye ederim. Yabancı bir tat olmasına rağmen yiyenlerinde hoşuna gidiyor..
YanıtlaSilımmmm nefis olmuş.eline sağlık canım.vazgeçemediğim bir lezzet.benimki bitti.tekrarmı yapsam ne yapsam?
YanıtlaSilCheesecake olsunda neli olursa olsun !!!Ellerine sağlık , çok lezzetli görünüyor.Not ; .net domain adresini bloggerda nasıl kullandığını merak ettim..Bende kendiminkini kullanmak istiyorumda :)Şimdiden teşekkürler
YanıtlaSilellerine sglik canim enfes gorunuyor
YanıtlaSilMerhaba ŞükranBen bir cheesecake hastasıyım. İlk denememde bende limonlu vişneli cheesecake yapmıştım. Acemi şansımıydı neydi bilmem çok güzel oldu. Ama bir daha yapmaya vakit olmadı. Bu aralar yapmam lazım. Her yerde görüyorım nasıl canım istiyor. Seninde ellerine sağlık sevgilerimi bıraktım.
YanıtlaSilsarı mutfak; yorumun için teşekkür ederim, bende denemelere tekrar etmek istiyorum ama her seferinde başka meyve,sos ve tariflerle inş.pastarda; öncelikle .net domain adresini satın alıyorsun sonrası için bu link sana yardımcı olacaktır. http://help.blogger.com/bin/answer.py?answer=55373&topic=8911nino: teşekkür ederim yorumun için.aysel; bende cheesecake çok seviyorum, sık yapacaklarım arasına girdi ilk denemeden sonra, inşallah yeni yapacaklarında ilki gibi güzel olur.
YanıtlaSilElmali turta cok sahane olmus,ellerinize saglik.
YanıtlaSilSenem Hanım (kızılcık şurubu) yorumunuz için teşekkür ederim.
YanıtlaSilnefis bir cheesecake olmuş,olsa şimdi ne güzel olurdu:)günlerdir hep yapmalıyım-yapacağım diyorum ama bir türlü kısmet olmuyor,ah bu yoğunluklar:((
YanıtlaSilselamun aleyküm abla ben gülçin nasılsın limonlu ahududu soslu cheesecake tatlısı çok harika olmuş.ellerine sağlık allah daha çok versin. ellerine sağlık seni çok seviyorum.
YanıtlaSilBizzat yedimHakikaten nefis idi..Ellerinize sağlık...Süperdii...Yenisini bekliyorum...Daha kalın bir dilim olarak :)Psk. SK
YanıtlaSilBir yıldır arkadaşların yaptıkları cheescake tariflerine bakar,acaba yapsam nasıl olur,yiyebilir miyim diye düşünür dururdum:)Sonra www.leyya.blogspot.com ablam benim için gel ben sana yaparım,beğenirsen sende evde denersin dedi:)Ve cheescake benim en sevdiğim tadlardan biri oldu. Onun bloğundaki tarifede bakmanızı öneririm:)Ellerinize sasğlık sizinkide enfes görünüyor..Hayırlı ve bereketli bayramlar
YanıtlaSilCheesecake istiyoruz tekrar, tekrar, tekrar...
YanıtlaSilİnş. yakın zamanda yeni bir cheseecake denemesi yapmayı düşünüyorum.
YanıtlaSilelinize sağlık.bu ahududu sosu nedir? hiçbir markette göremedim de ,jel mi oluyor? ne olarak satılıyor?
YanıtlaSilahududu sosu genelde marketlerde pasta malzemelerinin bulunduğu bölümde oluyor. Dr otkerin bir ürünü bu sos, eğer bulamazsan ahududu veya istediğin bir reçelin suyunu sos olarak kullanabilirsin.
YanıtlaSilcevabınıza çok teşekkür ederim.yanlış bişey alıp da yapmıyım dedim.web de buldum aynından alıcam.meyveli sos diye geçiyor.bu olmalı linkini veriyorumhttp://www.droetker.com.tr/urunler.php?act=azE9MSZrMj0zJmszPTgmazQ9MiZrNT0wJms2PTAmazc9MA%3D%3D
YanıtlaSilevet bu sos...
YanıtlaSilreçeli sulandırarak yapılan meyveli sos o kadar işime yaradıki çok teşekkürler
YanıtlaSil