Etli Kabak Dolması

Malzemeler:
- 10-12 adet kabak
- 200 gr kıyma
- 2 çay bardağı pirinç (yıkanmış suyu süzülmüş)
- 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet dere otu (ince doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- tuz - kaynar su

Hazırlanışı:
Kabaklar tırtıklı bir sebze bıçağıyla soyulur, ortadan ikiye kesilir ve içleri oyulur. Aynı bıçakla içlerini oyabilirsiniz eğer sebze bıçağınız yoksa kabakların içini bir çay kaşığı yardımıyla da oyabilirsiniz.
Domatesler kabakların üzerine yerleştirilmek üzere dilimlenir, kabakların içi tuzlanır.
Yarım yemek kaşığı salça ve kaynar su haricindeki tüm malzemeler iyice karıştırılır.
İç kabaklara üzerlerinde biraz boşluk kalacak şekilde doldurulur ve üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir. Tencereye boşluk kalmayacak şekilde tek sıra halinde dizilir.
Yarım yemek kaşığı domates salçası sulandırılarak kabakların üzerinde gezdirilir ve kabakların hizasına kadar kaynar su ilave edilir.
Önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirilir.

Servis Önerisi:
Kabak dolması sarımsaklı yoğurt ve üzerine serpilmiş dere otu ile servis edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design