HAVUÇLU KEK



Havuçlu kek tarifim dokusu, kararında nem oranı ve lezzetiyle düşünmeden uygulayabileceğiniz bir reçete. Keke eklenen cevizin kavrulması havuç suyuna rağmen yumuşamadan pişmesini sağlıyor.

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 limon veya portakalın kabuğunun rendesi (aromasını sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
2 buçuk su bardağı un
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç (2 orta boy havuç)
1 su bardağı bütün ceviz içi

** Bardak ölçüsü 200 ml lik klasik su bardağı.


YAPILIŞI:
Öncelikle cevizler yanmaz bir tavada kısık ateşte 5-6 dk çevirilerek kavrulur. Soğuduktan sonra bıçakla iri şekilde parçalanır. Yumurtalar çırpma kabına alınır, tuz ve limon rendesiyle rengi açılana dek çırpılır.

Ardından şeker ilave edilir ve krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sıvı yağ eklenir tekrar çırpıldıktan sonra un, tarçın, karbonat ve kabartma tozu elenerek karışıma eklenir kaşıkla karıştırılır. (Kıvamı normal keklere göre biraz daha yoğun oluyor pişerken havuçlar suyunu bırakacağı için un miktarı biraz fazla)

En son rendelenmiş havuç ve ceviz eklenir, karıştırılır. Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dk pişirilir. 40. dk da üzeri çok kızarmışsa fırın ısısı 160 dereceye düşürüp pişirmeye devam edilebilir. Bir kürdan batırılarak pişip-pişmediği kontrol edillir.

Pişen kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır ve servis yapılabilir.


2 yorum:

  1. Papatya Prenses20 Eylül 2008 00:30

    ben de ramazanın ilk günlerinde kremalısını yapmıştım.harika görünüyor,misler gibi.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. mrb ben busra görünüş çok güzel ellerine sağlıkdenedim ama seninki kadar güzel görünmedi ama tat olarak çok güzel oldu.kremelısıda güzel oluyormuş hala denemedim ama en kısa zamanda onuda denecem.2 tatlı kaşığı tarçın ekledim kakaolu kek gibi göründü. ablacım seninki çok güze göründü.ama tat olrak süperdi.

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design