Malzemeler:
- 2 kg pırasa (8-10 adet)
- 2 adet havuç
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı pirinç (yıkanmış)
- İstenirse 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
Hazırlanışı:
Pırasaların en dış tarafındaki ve uç kısımlarındaki pörsümüş yaprakları temizlenir, yıkanır ve 2 parmak kalınlığında verevli şekilde doğranır.
Havuçlar soyulur ve yarım ay şeklinde doğranır.
Tencereye yağ eklenir, havuçlar atılıp bir süre karıştırılarak kavrulur daha sonra salça eklenir karıştırılır.
Pırasalar tencereye eklenir karıştırılır ve üzerine 1 yemek kaşığı pirinç eklenir. Ocak en kısığa alınır ve kısık ateşte pırasalar iyice yumuşayana kadar karıştırmadan kendi suyuyla pişirilir. Pişmesi ortalama 1 saat sürüyor ama çok lezzetli oluyor. Yüksek ateşte pişirirseniz biraz su eklemeniz gerekecektir.
Servis Önerisi:
Soğuk veya sıcak limon suyuyla servis yapılabilir.
bol limonlu pırasaya bayılırıımmm.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor şükran abla ellerine sağlık.