Zeytinyağlı Pırasa

Birçok insanın sevmediği bir sebze olan pırasa, benim kış aylarında sıkca tükettiğim sebzeler arasındadır. Hafta içi akşamları işten dönüşte yemek yeme saatimiz 8 i bulduğundan hafif zeytinyağlı yemekler tüketmeyi tercih ediyoruz. Geç saatte yenen yemekler, uyku saatiyle arasında fazla zaman olmadığından kilo olarak vücutta kalıyor malesef. Bu aralar sitenin zeytinyağlılar katagorisine sıkca yemek eklenecek demektir.

Malzemeler:
- 2 kg pırasa (8-10 adet)
- 2 adet havuç
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı pirinç (yıkanmış)
- İstenirse 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz

Hazırlanışı:
Pırasaların en dış tarafındaki ve uç kısımlarındaki pörsümüş yaprakları temizlenir, yıkanır ve 2 parmak kalınlığında verevli şekilde doğranır.
Havuçlar soyulur ve yarım ay şeklinde doğranır.
Tencereye yağ eklenir, havuçlar atılıp bir süre karıştırılarak kavrulur daha sonra salça eklenir karıştırılır.
Pırasalar tencereye eklenir karıştırılır ve üzerine 1 yemek kaşığı pirinç eklenir. Ocak en kısığa alınır ve kısık ateşte pırasalar iyice yumuşayana kadar karıştırmadan kendi suyuyla pişirilir. Pişmesi ortalama 1 saat sürüyor ama çok lezzetli oluyor. Yüksek ateşte pişirirseniz biraz su eklemeniz gerekecektir.

Servis Önerisi:
Soğuk veya sıcak limon suyuyla servis yapılabilir.

1 yorum:

  1. bol limonlu pırasaya bayılırıımmm.
    çok güzel görünüyor şükran abla ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design