Çok lezzetli ve sunumu çok şık bir kıymalı börek tarifi. Hem şekli hemde iç harcı aynen karnıyarığa benziyor.
Malzemeler (20 adet börek için)
- 5 adet yufka
- Sıvı yağ
- Böreklerin üzerine yerleştirmek için dilimlenmiş bir büyük domates
İç Malzemeleri:
- 500 gr kıyma
- 1 büyük baş kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet ince doğranmış sivri biber ( eklenmeyebilir)
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber, pıl biber
Hazırlanışı:
- İç harcı hazırlamak için bir tavaya sıvı yağı alın, üzerine doğranmış soğanları ve ekleyecekseniz doğranmış sivribiberleri ekleyin pembeleştirin. Ardından kıymayı ekleyin karıştırarak kavurun. Pişmesine yakın kabukları soyulmuş ince doğranmı domatesleri ve baharatları ekleyin. Biraz piştikten sonra maydanozları ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
- Her bir yufkayı 8 üçgen parçaya ayırın. 1 parçayı tezgaha alın üzerini fırça yardımıyla sıvı yağ ile yağlayın, üzerine bir üçgen yufka parçası daha yerleştirin. Her bir börek 2 kat yufkadan sarılacak. Yufkanın ortasına 1 yemek kaşığı kadar iç malzeme koyup rulo şeklinde sarın, çok sıkı olmasın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Böreklerin üzerine bıçakla iç malzemeyi görecek şekilde çizik atın ve ortalarına domates dilimleri yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
ohhh misler gibidir şimdi o kahvaltıdada ne güzel olurdu .ellerine salık sevgiler.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık bende çok severek yapar ve yerim uzun zamandır ihmal etmiştim.İlk fırsatta yapayım öptüm...
YanıtlaSilçok severim yediğim böreklerdendir, nedense bu şekli evde uygulamadım. sıraya alındı bile:)
YanıtlaSilellerine sağlık Şükrancım..
ELLERİNE SAĞLIK BENDE ÇOK İSTİYORUM BU BÖREĞİ YAPMAYI AMA KISMET OLMADI BAKALIM NE ZAMAN ?SEVGİLER
YanıtlaSilYapmak istedikkerimin başında geliyor ellerine sağlık...
YanıtlaSil