Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- Orta boy bir mor lahananın yarısı
- 3 diş sarımsak
- Yarım limon
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- İstenirse 1 yemek kaşığı mayonez
- Sıvı yağ
- Tuz
Hazırlanışı:
- Kabak ve havuçlar soyulup rendelenir, sırayla sıvıyağda karıştırılarak kavrulur.Tuz eklenir ve soğumaya bıraklılır.
- Mor lahana ince ince doğranır yarım limon suyu ve tuzla ovulur.
- Sarımsak ezilir biraz tuz ve yoğurtla karıştırılır. İstenirse yoğurda bir yemek kaşığı mayonez eklenir.
- 3 sebzede ayrı ayrı sarımsaklı yoğurtla karıştırılır.
Sunum Önerileri:
Ben 3 kısımlı bir servis tabağında sundum. Eğer böyle bir tabağınız yoksa derin bir cam tabakta dışından görünecek şekilde üst üste dizebilir veya dikdörtgen yayvan bir tabağa yanyana dizebilirsiniz. Bir başka alternatifde yoğurt oranını biraz azaltıp yoğun kıvamda hazırladığınız salatalarınızı bir kalıba veya derin bir tabağa üst üste dizip ters çevirebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder