Zeytinyağlı Barbunya

Cumartesi akşamı eski komşularımız akşam yemeğinde bizdelerdi. Uzun bir aradan sonra onlarla birarada olmak özellikle de biz orada otururken henüz konuşamayan Ömer Faruk'un her söylediğimizi tekrarlaması güzeldi. Masa fotoğrafı çekemedim ancak hazırlarken tek tek çektiğim fotoğrafları bu hafta içinde tarifleriyle yayınlayacağım. Bir zeytinyağlı tarifi ile başlayalım..

Malzemeler:
- 3 su bardağı haşlanmış barbunya
- 2 adet domates
- 2 adet havuç
- 2 baş kuru soğan
- 1 adet sivribiber
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet kesme şeker
- Tuz
- Sıcak su
- Zeytinyağı

Hazırlanışı:
- Yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından yarım ay şeklinde doğranmış havuç ve ince doğranmış biber eklenerek kavrulur. Daha sonra kabukları soyulmuş, ince doğramış domatesler ve temizlenmiş sarımsaklar bütün olarak eklenir karıştırılarak kavurmaya devam edilir. En son barbunya eklenir birkaç dakika karıştırılarak kavrulur. Üzerine çıkacak kadar sıcak su, tuz ve kesme şeker eklenir. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.

Servis Önerisi:
Barbunya sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir. Servisden önce üzerine ince doğranmış maydanoz serpilebilir.

1 yorum:

  1. Bol maydonazla nefis görünüyor elinize saglik

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design