Malzemeler:
- 3 su bardağı haşlanmış barbunya
- 2 adet domates
- 2 adet havuç
- 2 baş kuru soğan
- 1 adet sivribiber
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet kesme şeker
- Tuz
- Sıcak su
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından yarım ay şeklinde doğranmış havuç ve ince doğranmış biber eklenerek kavrulur. Daha sonra kabukları soyulmuş, ince doğramış domatesler ve temizlenmiş sarımsaklar bütün olarak eklenir karıştırılarak kavurmaya devam edilir. En son barbunya eklenir birkaç dakika karıştırılarak kavrulur. Üzerine çıkacak kadar sıcak su, tuz ve kesme şeker eklenir. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.
Servis Önerisi:
Barbunya sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir. Servisden önce üzerine ince doğranmış maydanoz serpilebilir.
Bol maydonazla nefis görünüyor elinize saglik
YanıtlaSil