Starbucks'dan ödül
almış bir kurabiye tarifi vereceğim. Cevizli, çikolatalı, tarçınlı ve yediğiniz
anda kahveyi çağrıştıran bir lezzet. Özellikle filtre kahve tercih edenlerin bu
kurabiyeyi çok beğeneceğini düşünüyorum.
Malzemeler:
2 yumurta sarısı
150 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
3/4 su bardağı (100 gr) pudra şekeri
1 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı vanilya
özütü (ben kullanmadım)
özütü (ben kullanmadım)
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 buçuk tatlı kaşığı tarçın
2 buçuk su bardağı un (300 gr)
3 yemek kaşığı (50gr) damla çikolata (pakmaya
markasının bitter kurabiye çikolatasını kullandım)
1 su bardağına yakın (100 gr) iri doğranmış
ceviz
Yapılışı
Derin bir karıştırma kabında şeker ve yumurta sarıları tel
çırpıcı ile çırpılır.
Tereyağı ve su karışıma eklenerek tekrar karıştırılır.
Ardından kabartma tozu ve tarçın eklenerek hafifçe
karıştırılır.
Un azar azar elenerek karışıma eklenir ve elle yoğurulur. (Hamurun elinize yapışmayacak
kıvama gelmesi gerekiyor. Yumurtanızın gramajından dolayı un ölçüsünde
değişiklik olabilir, hamur elinize yapışırsa biraz un ekleyerek tekrar yoğurun.
Hamur şekil verildiğinde şekli koruyacak kıvamda olmalı)
Yoğurma işlemi tamamen bittiğinde çikolata damlaları ve
ceviz eklenir hamura karışması sağlanır. Çikolata eklendikten sonra çok yoğurulursa çikolatalar
erimeye başlayacaktır.
Hamur ikiye bölünür 5 cm çapında iki ayrı
silindir haline getirilir, stres film yada buzdolabı poşetine sarılır ve
en az 30 dk derin dondurucuda bekletilir. Dondurucudan çıkartıldıktan sonra keskin
bir bıçakla 1-2 cm genişliğinde dilimlenir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 160 °C fırında, fanlı ayarda 12-14 dk
pişirilir.Fırından çıktığında kurabiyeler yumuşak olacaktır, soğuduğunda ise
dışı çıtır içi yumuşak bir hal alacaktır.
Pişirme süresi bu kurabiye için kritik, kurabiyeler fazla
kızarıp kurursa gerçek lezzet elde edilemeyebilir.
Tarif için çok teşekkürler.
YanıtlaSilRica ederim. Deneyecekseniz kolay gelsin.
YanıtlaSil