STARBUCKS ÖDÜLLÜ KURABİYE


Starbucks'dan ödül almış bir kurabiye tarifi vereceğim. Cevizli, çikolatalı, tarçınlı ve yediğiniz anda kahveyi çağrıştıran bir lezzet. Özellikle filtre kahve tercih edenlerin bu kurabiyeyi çok beğeneceğini düşünüyorum. 

Malzemeler:
2 yumurta sarısı
150 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı 
3/4 su bardağı (100 gr) pudra şekeri
1 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı vanilya
özütü (ben kullanmadım)
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 buçuk tatlı kaşığı tarçın
2 buçuk su bardağı un (300 gr)
3 yemek kaşığı (50gr) damla çikolata (pakmaya markasının bitter kurabiye çikolatasını kullandım)
1 su bardağına yakın (100 gr) iri doğranmış ceviz 



Yapılışı
Derin bir karıştırma kabında şeker ve yumurta sarıları tel çırpıcı ile çırpılır.
Tereyağı ve su karışıma eklenerek tekrar karıştırılır.
Ardından kabartma tozu ve tarçın eklenerek hafifçe karıştırılır.
Un azar azar elenerek karışıma eklenir ve  elle yoğurulur. (Hamurun elinize yapışmayacak kıvama gelmesi gerekiyor. Yumurtanızın gramajından dolayı un ölçüsünde değişiklik olabilir, hamur elinize yapışırsa biraz un ekleyerek tekrar yoğurun. Hamur şekil verildiğinde şekli koruyacak kıvamda olmalı)
Yoğurma işlemi tamamen bittiğinde çikolata damlaları ve ceviz eklenir hamura karışması sağlanır. Çikolata  eklendikten sonra çok yoğurulursa çikolatalar erimeye başlayacaktır. 
Hamur ikiye bölünür 5 cm çapında iki ayrı silindir haline getirilir, stres film yada buzdolabı poşetine sarılır ve en az 30 dk derin dondurucuda bekletilir. Dondurucudan çıkartıldıktan sonra keskin bir bıçakla 1-2 cm genişliğinde dilimlenir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.



Önceden ısıtılmış 160 °C fırında, fanlı ayarda 12-14 dk pişirilir.Fırından çıktığında kurabiyeler yumuşak olacaktır, soğuduğunda ise dışı çıtır içi yumuşak bir hal alacaktır. 
Pişirme süresi bu kurabiye için kritik, kurabiyeler fazla kızarıp kurursa gerçek lezzet elde edilemeyebilir.


2 yorum:

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design