GRİSSİNİ


Ev yapımı grissini diyet yapanlar ve hafif bir atıştırmalık arayanlar için iyi bir alternatif. Tabi benim gibi Nutella kavanozuna değil labne yada krem peynire batırılırsa 😉
Sizde evde bulunabilecek malzemelerle, çok kısa bir sürede kendi grissini çubuklarınızı yapmak isterseniz tarife buyrun.

Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su 
- 1 yemek kaşığı kuru maya (yada yarım paket yaş maya)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
- 3 su bardağı un
 **Bu ölçülerden 3 tepsi grissini çıkıyor.

Yapılışı:
Yoğurma kabına ılık su, maya, toz şeker alınır ve karıştırılır. 10-15 dk kadar mayanın aktivite olması beklenir. Ardından zeytinyağı, tuz eklenir ve üzerine un azar azar elenerek yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurunuz sert olursa 1-2 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz. Hamurun üzeri kapatılır ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur üç bezeye ayrılır. Bezeler merdane ile hafif dikdörtgen şeklinde açılır. Bir bıçakla 1 parmak kalınlığında şeritler şeklinde kesilir. Kesilen şeritler elle yuvarlanarak uzatılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. 
Grissinilerin üzerleri kızarmaya başladığında fırını fanlı pişirme ayarına getirip derecesini biraz düşürürseniz daha gevrek olurlar. Bu aşamada fırının başından pek ayrılmamak gerekiyor ince olduklarından hızlıca yanabilirler.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design