Mandalina Soslu Cheesecake


Mevsimin en güzel meyvesi mandalinayla, kıvamı tam tutan bir cheesecake tarifim var. Bu temel cheesecake tarifini istediğiniz meyve sosu, püresi yada direk taze meyvelerle süsleyerek yapabileceğiniz gibi sade olarakta sunabilirsiniz.

Mandalina Soslu Cheesecake 

Taban Malzemeleri:
- 2 paket Eti Burçak bisküvi 
- 100 gr tereyağı 

Krema Malzemeleri:
- 400 gr labne peynir
- 3/4 su bardağı şeker 
- 1 kutu krema (200ml)
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta 
- 3 yumurta 

Mandalinalı Sos Malzemeleri:
- 2 su bardağı mandalina suyu 
- 2 yemek kaşığı şeker 
- 2 yemek kaşığı nişasta  
*Ben tarifi hazırlarken 22 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım.



Hazırlanışı:

Cheesecake tabanını hazırlamak için: Tereyağı eritilir, bisküviler blenderdan geçirilerek toz haline getirilir. Erimiş tereyağı ve bisküviler yoğurularak tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba döşenir. Dengeli yayılması için altı düz bir bardakla bastırılarak düzlenir. Krema hazırlanana dek kelepçeli kalıp buzdolabına kaldırılır.

Krema için: Labne peynir ve şeker çırpılır. Ardından yumurta dışındaki malzemeler eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son yumurtalar teker teker çırpmaya devam edilerek kırılır. Karışım hazırladığımız taban malzemesinin üzerine dökülür. 165 derecede önceden ısıtılmış fırında alt rafta en az 1 saat pişirilir. Cheesecake pişerken üzerinin çatlamaması için fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kap veya fırın tepsinizle su yerleştirilir. 
Cheesecake pişerken üzerinin fazla kızarmaması gerekir. Üzeri kızarmaya başladığında fırının ayarı düşürülüp pişme süresi uzatılır. 
Cheesecake in kenarları sertleşmiş orta kısmı hafif cıvık ve sallanıyorsa pişmiş demektir. 
Pişen Cheesecake 10 dk fırının kapağı açık şekilde fırında bekletilir. Ardından çıkartılıp soğumaya bırakılır. 

Mandalinalı sos için: Mandalina suyu(ekşi seviyorsanız 1 limon suyu kalanına mandalina suyu şeklinde kullanabilirsiniz), şeker ve nişasta kısık ateşte karıştırarak pişirilir. Arada karıştırarak soğumaya bırakılır.
Soğuyan Cheesecake in üzerine mandalinalı sos sürülür. En az bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapılır. 



0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design