Yeniden Elmalı Turta





Bloğuma ilk yazmaya başladığım yıl olan 2007'de paylaştığım elmalı turta tarifini yeni fotoğrafları ve tarifteki ufak bir kaç değişiklikle tekrar yayınlıyorum.

Hamur İçin Malzemeler:

- 250 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un


Üzeri İçin Malzemeler:

- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın

- Servis esnasında üzerine pudra şekeri



Hazırlanışı:

Hamur için; Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler yoğurma kabına alınır iyice karıştırılır. Ardından un ve kabartma tozu elenerek karışıma eklenir. 3 su bardağı un tam yetiyor ama yinede kontrollü eklemekte fayda var. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üçte biri buzluğa kaldırılır. Kalan kısmı ise yağlanmış bir tart kalıbı veya yuvarlak borcama kenarları daha yüksek olacak şekilde döşenir. 

Ardından üzeri için elmaların kabukları soyulur ve rendenin iri tarafında rendelenir. Ceviz, tarçın ve şeker eklenir karıştırılır. Karışım tart hamurunun üzerine dökülür ve eşit şekilde yayılır. Buzlukta beklettiğimiz hamur elmalı karışımın üzerine rendenin iri tarafıyla rendelenir. 180 derecede ısıtılmış fırında turtanın üzeri iyice kızarana kadar 40-45 dk kontrollü pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenir.

Not:

-Tarifte kullanılan bardak 200 ml klasik su bardağı.
-Tarifte anlatıldığı gibi önce hamuru hazırlayıp ardından elmalı karışımı hazırlarsanız elmalarınız sulanmamış olur.
-Turta pişince tepsiden çıkartmak isterseniz; tepsinizin sadece taban kısmına yağlı kağıt kesip yerleştirebilirsiniz, kenar kısımlarını yağlamanız yeterlidir, pişince kenarlar kendini bırakıyor zaten. Sonrada ters-düz ederek istediğiniz bir servis tabağına alabilirsiniz.





0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design