Tarçınlı, Zencefilli ve Cevizli Kek


Herkese mutlu pazarlar.
Havaların soğuduğu şu günlerde çayımıza eşlik edecek mis kokusu ve aromasıyla yumuşacık bir kek tarifim var.


Tarçınlı, Zencefilli Ve Cevizli Kek


Malzemeler:
4 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı (ayrı çırpılacak)
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil (tercihe bağlı ama çok güzel bir aroma veriyor)
2 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Bir küçük kase iri parçalanmış ceviz içi

Hazırlanışı:

Öncelikle yumurta beyazlarını ve tuzu bir çırpma kabına alıp mixerle çırpmaya başlayalım. Şekerin yarısını yumurta beyazlarına yavaş yavaş ekleyelim. Yumurta beyazları kar gibi olana dek çırpalım. Ölçümüz kabı ters çevirseniz de dökülmemesi.

Yumurta sarılarını ayrı bir kapta kalan yarım su bardağı şekerle çırpalım. Sonra sırasıyla sıvı yağ, süt, tarçın ve zencefili ekleyerek çırpmaya devam edelim. Ardından unu ve kabartma tozunu karışımıza eleyerek ekleyelim ve iyice karıştıralım.

Daha önce çırptığımız yumurta beyazlarını yumurta sarılı karışımımıza 3 seferde köpüklerini söndürmeden alttan üste karıştırarak ekleyelim. Yumurta beyazlarını karışımıza iyice yedirdikten sonra yağlanmış tepsi yada kalıbımıza dökelim. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk pişirelim. Üzerinin iyice kızarmış ve bir kürdan batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir.

Püf noktası:

Bu keki yumuşacık yapan ve normalden daha fazla kabarmasını sağlayan yumurta beyazlarının ayrı çırpıp eklenmesi. Eğer benim gibi düz bir kalıp veya tepsi kullanacaksanız kalıbın yan taraflarını yağlamazsanız kekiniz pişerken yan taraflara yapışır, tutunur ve piştikten sonra sönme yapmaz. kekiniz biraz soğuduktan sonra bir bıçakla yan tarafından geçmeniz yeterli olur. Kekin sönmemesi için bir diğer püf noktası ise keki fırından çıkarttıktan sonra ters çevirip soğumaya bırakmaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design