KATMER POĞAÇA


MALZEMELER
(12 adet büyük poğaça için)

1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya)
Yarım çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tozşeker
3,5 su bardağı un

Ara katlara sürmek için; 75 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı 

İçine; ezilmiş beyaz peynir

 




Yapılışı:
Yoğurma kabına maya, ılık su ve şeker alınır, maya karıştırılarak eritilir.
Un dışındaki malzemeler eklenir, karıştırılır. En son un azar azar eklenerek yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. 
Hamurun mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırılıp beze yapılır. Her beze tabak büyüklüğünde açılıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürülür. Hamurlar üstüste dizilerek, her parçada bu işlem tekrarlanır. En üsttekine yağ sürülmeden üstüste dizilmiş hamurlar yavaş yavaş 60-70 cm çapında açılır. 12 eşit üçgen parçası olacak şekilde kesilir. Ve geniş tarafına peynirli içten yerleştirilerek sigara böreği sarar gibi sarılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir 30 dakika mayalandırılıp, üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design