Fırında Köfteli Patates

Yemek davetleri için oldukça pratik bir fırın ymeği. Öncesinde kızartma işlemi gerekmediği için hafif de oluyor. Yanında pirinç pilavı ve cacık çok yakışıyor. Ben annemleri davet ettiğim iftara o şekilde menü oluşturmuştum.

Malzemeler (6-8 kişilik):
- 8 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- Tuz

Köfte Malzemeleri:
- Yarım kg köftelik kıyma
- 1 baş soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 yumurta
- Bir avuç ince doğranmış maydanoz
- Arzu edilen miktarlarda tuz, karabiber, kekik, nane, pulbiber.

Hazırlanışı:
Köfte için kıyma yoğurma kabına alınır, üzerine soğan ve sarımsak rendelenir. Diğer malzemelerde eklenerek yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak (yada istediğiniz büyüklükte) köfte şekli verilir. Elinize yapışır ve şekil vermekte zorlanırsanız elinizi suya batırarak şekil verebilirsiniz. Köfteler hazırlannca patatesleri hazırlayana kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
Patatesler soyulur ve biraz irice doğranıp fırın tepsisine alınır. Üzerine sıvı yağ, tuz eklenir iyice harmanlanır ve salçalı su üzerine gezdirilip tekrar karıştırılır ve 180 derecelik fırına verilir.
15-20 dakika patatesler tek olarak biraz yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra üzerine köfteler dizilir ve tekrar fırına verilir. Köfteler de kızarınca fırından alınır. Köfteleri çok kızartmayın içleri çok kuru ve sert olur.

2 yorum:

  1. slm.ekmek içi ıslatılacak mı yoksa kuru mu olacak?

    YanıtlaSil
  2. Şükran Kayaoğlu29 Eylül 2009 11:51

    Asu ekmek içini kuru olarak ekliyoruz.

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design