Tatlının yapım şeklini bilmeden önce çok zor ve uğraştırıcı olduğunu sanıyordum. Ama gayet kolay ortaya çıkıyormuş bu gül şekli. Sizler için yapım aşamalarını da fotoğrafladım.
Bu vesileyle beni takip eden tüm okuyucularımın ve arkadaşlarımın da bayramlarını tebrik ederim.
Malzemeler:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbet malzemeleri:
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı:
- Şerbet için su ve şeker tencreye alınıp kaynatılır, kaynadıktan sonra limon suyu eklenir biraz kıvam alana kadar kaynatmaya devam edilir. Ocaktan alınıp ılımaya bırakılır.
- Hamur malzemelerinden azar azar un eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Şekil verme aşamasında tezgaha veya masanıza biraz yağ sürülür, hamur merdane ile açabildiğiniz kadar inceltilir ve keskin bir bardakla yuvarlaklar kesilir.
- 5 adet yuvarlak yanyana biraz üst üste gelecek şekilde dizilip sarılır ve ortadan ikiye kesilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Hamur bitene dek işlem tekrar edilir. İsterseniz güllerin ortasına antep fıstığı yada fındık yerleştirebilirsiniz.
- 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlıya ılık şerbet dökülür ve tepsinin üzeri başka bir tepsi ile kapatılır.
RAMAZAN BAYRAMINI DOYA DOYA YASAYALIM. HAYIRLI BAYRAMLAR! HER SEYE KADIR OLAN YUCE ALLAH, BIZLERI, DOGRU YOLDAN VE SEVDIKLERIMIZDEN AYIRMASIN! HAYIRLI VE BEREKETLI RAMAZAN BAYRAMLARI DILEGIYLE.
YanıtlaSilSEVIM
Hayırlı bayramlar olsun..
YanıtlaSilDuaların kabuluyle..
Hayırlı bayramlar.Çok güzel olmuş tatlı,ellerinize sağlık canımm.
YanıtlaSilBu tatlının ikramına bayılıyorum, çok estetik:)
YanıtlaSilEllerine sağlık Şükrancım.
hayırlı huzurlu bayramlar..
ımmmm nefis ellerine sağlık
YanıtlaSil