Zeytinyağlı Bamya


Bamya çok sevdiğim zeytinyağlı yemeklerden biridir. Ama yapımı eğer bazı şeylere dikkat edilmezse akışkan bir hal alıyor ve görüntüsü de hiç hoş olmuyor.
Ben annemden bamya yapmanın inceliklerini öğrendiğimden beri onun tarifiyle bu şekilde yapıyorum.
En önemli ve zor kısmı ayıklanma aşaması. Zar gibi bamyanın iç kısmını oymadan incecik ayıklamak gerekiyor. Tabi bu kısım biraz uzun sürüyor özelliklede bamyalarınız küçük olanlardansa..
İkinci kısım ise bamyaların o akışkan hale gelmemesi için; kaynayan bamya suyunun içine limon suyu ekleyip bamyaları hemen o aşamada yıkayıp kaynayan suya eklemek.

Malzemeler:
- 1 kg bamya
- 2 baş kuru soğan
- 3-4 adet domates
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- 1 limonun suyu (çok ekşi sevmiyorsanız yarım limonun suyu)
- 1-2 kesme şeker
- Tuz, pul biber
- 2 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı:
Bamyaların baş kısmı ince bir zar şeklinde soyularak temizlenir. Yıkama işlemini tencereye ekleme anından hemen önce yapılacak.
Tencereye zeytinyağı alınır, yemeklik doğranmış soğanlar eklenir. Soğanları biraz kavurduktan sonra ince doğranmış domatesler eklenir ve biraz daha pişirilir.
Sonra tencereye 2 bardak kaynar su, limon suyu, tuz , pul biber ve şeker eklenir. Kaynamakta olan suyun içine o esnada yıkadığımız bamyalar atılır ve önce yüksek ateşte 10 dk. kadar sonra ocağı kısarak bamyalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.

3 yorum:

  1. bamya pratik bir yemek gibi görünsede ayiklanmasi,pisirirken limon suyunu verilmesi gibi
    eksili tadiyla yaninda pilavla cok severim,elinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın

    YanıtlaSil
  3. Bende çok severim canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design