Mantarlı Pilav
İlk defa denediğim ve gerçekten çok beğendiğim bir tarif oldu.Bu pilav iftar soframıza da çok yakışmıştı.
Pilavı malesef çok severim yanında sevdiğim mantar, dolmalık fıstık, dereotu gibi birkaç malzeme daha olunca denemem farz olmuştu.
Ana yemeğin yanına değişik bir pilav hazırlamak isterseniz denemenizi tavsiye edebilirim..
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç (1-2 saat ılık suda bekletilip süzülmüş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı, 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 adet ince doğranmış kuru soğan
- 200 gr mantar (10-15 adet)
- Yarım demet dereotu
- 1 limon
- Tuz, karabiber
- Kaynar su
Hazırlanışı:
- Mantarlar temizlenir, yıkanır ve doğranır. Bir limonun suyu ile (mantarlar kararmasın diye) birlikte biraz yumuşayana kadar haşlanır.
- Pilav tenceresine yağlar alınır tereyağ eridikten sonra dolmalık fıstık eklenir ve rengi dönene kadar kavrulur ve ardından ince doğranmış soğanlar eklenir pembeleşene kadar kavrulur.
- Daha sonra pirinç eklenip, pirinçler cam gibi olana kadar kavrulur ve mantarlar eklenir. Birazda mantarla birlikte çevirip üzerini geçecek kadar su eklenir. (Kendi ölçünüz yoksa 1 bardak pirinçe 1,5 bardak kaynar su)
- Tuz ve karabiber eklenir karıştırılır, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. En son ocaktan alınca ince doğranmış dereotu eklenir karıştırılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mımm pek leziz görünüyor. ellerine sağlık Şükrancım.
YanıtlaSilinşallah deniycem birgün..
Süper gözüküyor canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilkarabiber hiçbir pilav türünde pilavın suyuyla birlikte konulmaz. eğer koyarsanız pilavınızın rengi boz, siyah bi hale gelir. bunun için karabiber, dere otu gibi malzemeler pilav suyunu çektikten sonra demleme aşamasında ilave edilir.. bilginize.
YanıtlaSil