Malzemeler
- 5 adet yufka
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Biraz tuz
İç Malzemesi
- 6 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri İçin
- 1 yumurtanın sarısı
- Susam
Yapılışı:
- Soğanlar ince doğranır, patatesler rendelenir. Sıvıyağ tavaya alınır, pembeleşinceye kadar kavrulur. Rendelenmiş patatesler eklenir, karıştırılarak kavrulur. Tuz ve baharatlarda eklenerek ocakdan alınır soğumaya bırakılır.
- Yufkaların herbiri 6 adet üçgen parçaya bölünür. 5 yufkadan Toplam 30 parça oluyor. (Daha büyük boyutta börek yapmak isterseniz yufkaları 6 değilde 4 üçgen parçaya bölebilirsiniz.)
- Her yufkanın geniş kısmına şerit şeklinde patatesli harçtan konulur, diğer kısımlarına bir kaşık veya fırça yardımıyla yoğurtlu karışım sürülür. Sarılır ve daha sonra içe doğru sarılarak gül şekli verilir.
-Börekler yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir. Sıvı harcınızdan kalırsa böreklerinizin orta kısımlarına bir kaşıkla dökebilirsiniz. Börekler lezzetli oluyor ve kalan sıvı harç israf olmuyor.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Böreklerin yumaşak olması için fırından çıkar çıkmaz üzerine biraz margarin veya tereyağı sürebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder