Patatesli Gül Böreği

Patatesli börek harcını genelde patatesleri rendeleyip kavurarak yapıyorum. Patatesleri haşlayıp ezmekden daha pratik oluyor. Yufka börekleri bir gece öncesinden sarılıp buzdolabında bekletilip, servisten önce pişirilirse hem daha lezzetli oluyor hemde sıcak servis yapmış oluyorsunuz. Bir güzel tarafıda sarılan böreklerin streçlenip derin dondurucuya atılabilmesi. Pişirmeden birkaç saat önce derin dondurucudan çıkartılması gerekiyor.
Malzemeler
- 5 adet yufka
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Biraz tuz

İç Malzemesi
- 6 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri İçin
- 1 yumurtanın sarısı
- Susam

Yapılışı:
- Soğanlar ince doğranır, patatesler rendelenir. Sıvıyağ tavaya alınır, pembeleşinceye kadar kavrulur. Rendelenmiş patatesler eklenir, karıştırılarak kavrulur. Tuz ve baharatlarda eklenerek ocakdan alınır soğumaya bırakılır.
- Yufkaların herbiri 6 adet üçgen parçaya bölünür. 5 yufkadan Toplam 30 parça oluyor. (Daha büyük boyutta börek yapmak isterseniz yufkaları 6 değilde 4 üçgen parçaya bölebilirsiniz.)
- Her yufkanın geniş kısmına şerit şeklinde patatesli harçtan konulur, diğer kısımlarına bir kaşık veya fırça yardımıyla yoğurtlu karışım sürülür. Sarılır ve daha sonra içe doğru sarılarak gül şekli verilir.
-Börekler yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir. Sıvı harcınızdan kalırsa böreklerinizin orta kısımlarına bir kaşıkla dökebilirsiniz. Börekler lezzetli oluyor ve kalan sıvı harç israf olmuyor.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Böreklerin yumaşak olması için fırından çıkar çıkmaz üzerine biraz margarin veya tereyağı sürebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design