Hem görüntüsü hem lezzetiyle
her zaman yiyenlerden tam not alan bir tatlı afyon lokumu. Tadanlar muhakkak
tarifini istiyor. Bu defa kız kardeşim Ümran'la beraber yaptığımız afyon
lokumunu küçük bir tepsiye döktüğümüz için rulalar biraz kalın oldu ve iyi
katlanamadı. Tatlı geniş bir tepsiyeye yayılarak yapılırsa görüntü daha iyi
olacaktır.
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 100 gr tereyağı (margarin de kullanılabilir)
- 1 su bardağı un - 1 su bardağı şeker Üzeri için;
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1-2 yemek kaşığı kakao (Bardak 200 ml lik klasik su bardağı)
Yapılışı:
Tereyağı eritilir, un ve şeker bir kapta karıştırılıp tencereye eklenir 1-2
dakika kavrulur. 1 lt süt eklenenir ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırılır.
Koyu bir muhallebi elde edilir. Ocaktan alınır mixerle 2-3 dakika çırpılır.
Dikdörtgen fırın tepsiye hindistan cevizi boşluk kalmayacak şekilde yayılır.
Üzerine çırpılan muhallebi dökülür ve en az 4-5 saat buzdolabında soğutulur.
1 su bardağı sütle krem şanti hazırlanır soğuyan muhalebinin üzerine
yayılır ve soğutulur. Servis yapmadan önce en üste bir süzgeç yardımıyla kakao
elenir. Tatlı uzunlamasına tam ortadan kesilir ve enine 8 e kesilir toplam 16
uzun ince dikdörtgen dilim elde edilir. Elinizle ve bir spatula yardımıyla rulo
şeklinde sarılarak servis yapılır. (Tatlı servisten bir gün önce yapılırsa rulo
yapmak daha kolay olur)
şükran hocam afyonlu biri olarak ben de bir sonraki ziyaretimizde bundan isterim desem ayıp olmaz inşallah :)) ahmet selimin annesi zeynep
YanıtlaSilZeynep siz gelince size de yaparım inş. afyon lokumundan. Ayıp olmaz :)..
YanıtlaSilmerhaba, bu lezzet insanı kendinden geçirten birşey olmuş :))ellerinize sağlık. Çok hoş bir tarif.Bu sırada eğer blogunuza yeni yazı eklediğinizde diğer blogcular tarafından görünmesini isterseniz her yeni yazı eklentisinde sayfamdaki blog manşete gelip başlığı giriş yapmanız yeterli olacaktır. Bilginize.
YanıtlaSilSayfamı yazmamışım sanırsam ..www.misssgibi.com
YanıtlaSilMerhaba Zerrin,Afyon lokumunu beğenmene sevindim. Blog manşete son yazı başlığımın girişini yaptım. Önerin için teşekkürler. Senin sitenede bir göz atma imkanım oldu, farklı deneyebileceğim tariflerin var. Kolay gelsin.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim şükran. beğenmene sevindim.. her yeni yazı eklediğinde ekleyebiliyorsun..bu sırada eşini tebrik etmek lazım. Nefis bir pasta yapmış :)sevgiler..
YanıtlaSilellerinize salık allah razı olsun..........
YanıtlaSil