İncirli Tatlı

Tatlının tarifini Portakal Ağacı sitesinden aldım ve farklı olarak ben hiç yağ kullanmadım. Çok lezzetli bir tatlı nescafeli şerbet kekine çok yakışıyor.

Keki İçin Malzemeler:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu

Şerbeti İçin Malzemeler:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker

Muhallebisi İçin Malzemeler:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı (ben eklemedim)
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti

Hazırlanışı:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

3 yorum:

  1. incirli tatli nefis görünüyor elinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. şükran ablacım geçtiğimiz pazar günü incir tatlısını denedim ailecek çok beğenildi.çok lezzetli bir tarif ve her zaman yapılabilecek bir tatlı.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. tek kelimeyle harika bir tatlı..bu siteyi haırlayanlara teşekkür ederim..ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design