Haşhaş Tohumlu Yoğurt Tatlısı

Geçen hafta ilk defa denediğim ve çok beğendiğim şerbetli ancak içinde hiç yağ olmayan bir tatlı yoğurt tatlısı..
Ben haşhaş tozumu ekledim, siz istemezseniz eklemeyebilirsiniz..

Malzemeler:

- 4 yumurta
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 buçuk çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı şeker
- 5 çay bardağı un
- 1 limon veya portakalın kabuğunun rendesi
- 1 çay bardağı haşhaş tohumu
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Şerbeti İçin;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu

Hazırlanışı;
- Şeker ve su tencereye alınır, şerbet kaynatılır. Kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
- Çırpma kabına yumurta alınır, mikserle iyice çırpılır. Ardından şeker eklenir çırpılmaya devam edilir. Sonra sırasıyla yoğurt, irmik, limon kabuğu, haşhaş tozumu vanilya eklenir karıştırılır. En son un ve kabartma tozu eklenir, kaşıkla karıştırılır yağlanmış orta boy bir tepsiye alınır. 180 derecede ısıtılımış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca şerbeti dökülür. Mümkünse 3-4 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır. Dinlenince şerbetini tam çekmiş oluyor. Hindistan cevizi rendesiyle süslenebilir.

4 yorum:

  1. Her yerde görürüm bu tatlıyı, tadını da pek severim ama bir türlü kendim deneyemedim. Ellerinize sağlık.Sevgiler,Evren

    YanıtlaSil
  2. yağsız kuru olamdımı canım ?görüntü süper ama ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. handecim tatlının kıvamı hiç kuru değildi. Zaten şerbetli tatlı olduğu için kuruluk sözkonusu değil.

    YanıtlaSil
  4. mrb ben busraçok hoş görünüyor en kısa zamnda mutlaka deneyecem yağsız olması superrrrsevgiler...

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design