Mozaik Pasta ve -120-



Sabahki yazımdan sonra, internette evde uzun zamandır bekleyen pötibör büsküvilerle yapabileceğim bir tarif aradım. Bir kaç blogdan benzer tariflerin karmasından oluşan bu lezzet çıktı ortaya. Biz sonuçtan çok memnun kaldık. Akşam izlediğimiz -120- adlı filmi izlerken çaylarımıza eşlik etti bu fotojenik tatlı..
120 filmine gelince şanlı tarihimizden yürek yakan gerçek bir destan. İzlerken ciğerim yandı desem yeridir. Olay Van' da 1915 Ocak ayında 1. Dünya harbinin ilk yıllarında geçiyor. Ruslar'la sınırda gerçekleşen ölüm kalım harbinde sınırda cephane tükenir. Yaşları 12-17 olan Van'lı 120 genç cephane götürmeye gönüllü olur. Karlı dağlarda günlerce, gecelerce yürüyen 120 kahramandan sadece 40 kadarı geri dönebilir... Değerlerimize sahip çıkma adına izlenmesini özelliklede çocuklarımıza izletilmesini tavsiye edebileceğim bir film...
Malzemeler:
- 2 paket pötibör büsküvi
- 100 gr margarin veya tereyağı
- 1 paket kakao
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 bardak süt
- 1 avuç iri çekilmiş ceviz içi veya fındık
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
Hazırlanışı:
- Büsküvileri elinizle büyük bir karıştırma kabına kırıp, üzerine ceviz ve damla çikolatayı ekleyin. (İsteğe bağlı olarak ufak doğranmış kuru kayısı, kuru incir ve kuru üzüm de ekleyebilirsiniz.)
- Margarini tencereye alıp, eritin. Üzerine süt, kakao, toz şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kakao topaklanırsa blenderden geçirebilirsiniz. Karışımı soğumaya bırakın.
- Soğuyan karışımı büsküvi kırıklarının üzerine döküp, bir kaşık yardımızyla karıştırın. İstediğiniz bir kalıbın içini (ben dikdörtgen kek kalıbı kullandım)streçleyin veya buzdolabı poşetini kesip kalıbın içine kenarlarından sarkacak şekilde serin. Karışımı içine döküp kenarlardan sarkan poşetle üzerini kapayıp buzluğa kaldırın. 2-3 saat sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

8 yorum:

  1. offffffffffff en sevdigim pastaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  2. bayılırım nefis olmuş ellerine sağlıkalttaki tatlıyı geçen sene bende yapmıştım güzel olmuştu seninkide süperiyi bir hafta dilerimöptüm

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım nefis görünüyor..sihirlimutfak.blogcu.com

    YanıtlaSil
  4. bayılırım mozaik pastaya. ayyyy canım nasıl çekti şimdi.

    YanıtlaSil
  5. bayılırım mozaik pastaya. ayyyy canım nasıl çekti şimdi.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş hemen denicem ellerine saglık

    YanıtlaSil
  7. yaw şimdi olsa da yesekkk of yaaaa:((

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design