Cevizli Tatlı


İstanbul'da havanın kapalı olduğu bir pazar sabağı geçiriyoruz. Sabah uyandığımızda güneş yüzümüze o kadar güzel parlamıştıki dışarıya çıkmaya karar vermiştik. Biz kahvaltımızı yapana kadar güneş ortadan kayboldu ve yerini evde geçirilecek bir sonbahar gününe çeviriverdi.

Cevizli tatlı daha önceden yapmış olduğum bir tarifti. Tarifi lezzet dergisinin özel sayısından almıştım. Özellikle bayramlarda ve Ramazan ayında yapılabilecek çok güzel bir şerbetli tatlı.

Bugünü evde geçireceğimize göre çayımızın yanında yiyebileceğimiz hafif birşeyler yapmayı planlıyorum. Kızım Zeynep Nuran uyuyorken deneyeceğim yeni bir tarif bulup mutfağa geçebilirim. Daha sonrada sizlerle paylaşırım.

Malzemeler:
- 6 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı eritilmiş margarin
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Şerbet İçin:
- 3.5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı limon

Hazırlanışı:
- Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın koyulaşmaya başlayınca limon suyu ekleyip bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, margarin, yoğurt kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırarak avuç içinde veya düz bir zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına ceviz içi yerleştirip, iki ucunu üst üste birleştirerek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekince servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design