Bisküvili Kabak Tatlısı

Kabak tatlısı bu şekilde sade kabak tatlısından çok daha lezzetli ve estetik oldu bence. Mevsimindeyken herkesin denemesini tavsiye edebilirim. Kabakla arası pek iyi olmayanlar bile bu halini beğenebilirler.

Malzemeler:
- 1 kg bal kabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket pötibör bisküvi
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
-Kabaklar soyulup ufak şekilde dilimlenir tencereye alınır, üzerine şeker eklenip kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya dek pişirilir. Kabaklar yumuşadığı halde halen suyu varsa yüksek ateşte, tencerenin kapağı açık bir şekilde suyu çektirilir.
-Pişen kabaklar sıcakken bir çatalla ezilir. Elimizle parçaladığımız bisküviler ve ceviz içi eklenerek karıştırılır. Kare borcama veya istediğiniz bir servis tabağına yayılır.
- Krem şanti 1 su bardağı soğuk sütle hazırlanır ve tatlının üzerine yayılır. İsteğe göre hindistan cevizi serpiştirilebilir.

3 yorum:

  1. Tatlı nefiss görünüyor.
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    sitenizi elimden geldiğince takip ediyorum ve yararlandığım birkaç tarifiniz var .ama sitenizde bir sorun var sanırım www.elmaliturta.net üzerinden giriş yapamıyorum.bunu bildirmek istedik .Buarada tarifleriniz gercekten çok hosuma gidiyor teşekkür ederim paylaştığınız için. sevğiler.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Emine
    Sitemde teknik sorunlar var. En kısa zamanda çözmeye çalışacağız. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

    Not: Siteye şimdilik elmaliturta.net yazarak ulaşabilirsiniz. www yazmanıza gerek yok...

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design