Malzemeler:
- 1 kg bal kabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket pötibör bisküvi
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
-Kabaklar soyulup ufak şekilde dilimlenir tencereye alınır, üzerine şeker eklenip kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya dek pişirilir. Kabaklar yumuşadığı halde halen suyu varsa yüksek ateşte, tencerenin kapağı açık bir şekilde suyu çektirilir.
-Pişen kabaklar sıcakken bir çatalla ezilir. Elimizle parçaladığımız bisküviler ve ceviz içi eklenerek karıştırılır. Kare borcama veya istediğiniz bir servis tabağına yayılır.
- Krem şanti 1 su bardağı soğuk sütle hazırlanır ve tatlının üzerine yayılır. İsteğe göre hindistan cevizi serpiştirilebilir.
Tatlı nefiss görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
merhaba
YanıtlaSilsitenizi elimden geldiğince takip ediyorum ve yararlandığım birkaç tarifiniz var .ama sitenizde bir sorun var sanırım www.elmaliturta.net üzerinden giriş yapamıyorum.bunu bildirmek istedik .Buarada tarifleriniz gercekten çok hosuma gidiyor teşekkür ederim paylaştığınız için. sevğiler.
Sevgili Emine
YanıtlaSilSitemde teknik sorunlar var. En kısa zamanda çözmeye çalışacağız. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Not: Siteye şimdilik elmaliturta.net yazarak ulaşabilirsiniz. www yazmanıza gerek yok...