Çay Daveti

Cuma günü annemler ve teyzemlerle, tayzemin eltisi olan Nilay ablaya gittik. Nilay abla bizlere çok lezzetli yiyecekler hazırlamış bazılarını denemek için tariflerini aldık.

Bizim için hazırladıkları;


















- Saçaklı Mantı











- Sosisli Poğaça
- Ispanaklı börek
- Pırasalı börek
- Cevizli kereviz salatası
- Etimek tatlısı
- Çilekli pudingli kurabiye

Sadece saçaklı mantının tarifini yazıyorum, kurabiye ve kereviz salatasını en kısa zamanda deneyip tarifini yayınlayacağım.


Saçaklı mantı için malzemeler:
- 2 adet yufka
- 1 adet tavuk göğüsü
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ, tuz, karabiber

2 adet yufka 5 cm lik şeritler halinde kesilip, fırında kurutulur. Tavuk göğüsü haşlanır suyu ayrılır. Bir tencereye sıvıyağ alınır, yemeklik doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur. Salça eklenir daha sonra tavuk suyu eklenir. Karışım kaynadıktan sonra içine kızarmış yufkalar atılır biraz yumuşadıktan sonra yufkalar tabaklara paylaştırılır. Üzerine haşlanmış ve doğranmış tavuk etleri yerleştirildikten sonra karabiber serpilip servis yapılır.

Not: Bu yufkalar erişte gibi yazdan kışa hazırlık olarak yapılabiliyor. Benim kayınvalidemde bana bunlardan vermişti ama ne yapacağımı bilememiştim. Onlarda genellikle bulgur pilavında kullanılıyor. Bu tarifi öğrendiğim iyi oldu yufkaları saçaklı mantı yaparak değerlendirmiş olucam..

1 yorum:

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design