Tepside Kumpir

Kurban bayramının 3. gününde kumpir ne alaka diyebilirsiniz. Son zamanlarda yeni yazı eklemeye çok fırsat bulamadığım için müsaitken bu tarifide paylaşayım istedim.
Herkesin mübarek Kurban bayramını tebrik ediyorum. Hz İbrahim ve İsmail'in teslimiyetle kazandığı imtihanı, Rabbim bizleride emre boyun büküp, teslimiyetle imtahanlarını kazanan kullarından eylesin...

Malzemeler:

- 12-15 adet patates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peynir
- 1 küçük konserve garnitür
- 1 küçük konserve mısır
- 7-8 adet kornişon turşu
- Arzuya göre zeytin, sucuk ve mantar

Hazırlanışı:
Patatesler haşlanır, ezilir sıcakken tereyağıyla karıştırılıp borcama yayılır. üzerine kornişon turşu haricindeki tüm malzemeler döşenir ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kaşar eriyene kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra ince doğranmış kornişon turşu da eklenir. Ketçap ve mayonezle sıcak servis yapılır.

2 yorum:

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design