Pazı Sarma ve Piknik Menüsü


Bugün akşam yemeğimizi yanımıza alıp çekirdek ailemizle pikniğe gittik. Menümüzde köfte, semiz otu salatası ve pazı sarma vardı. Pazı sarmasının tarifi sitede olmadığı için paylaşıyorum. 

Malzemeler:
- 2 demet pazı
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 limonun suyu-İsteğe bağlı 1 yemek kaşığı nar ekşisi
-  tuz, karabiber, pulbuber, nane.
- (Elinizde maydanoz, dere otu, yeşil nane varsa ince doğrayarak sarma içinde kullanabilirsiniz lezzet verir)

Hazırlanışı:
- Pazıların sap kısımları kesilir, yapraklar yıkanır. Bir tencerede su kaynatılır ve pazı yaprakları kaynar suya atılır ve fazla beklemeden çıkartılır. Pazıların kesinlikle çok haşlanmaması gerekiyor yoksa sarmalarınız dağılır. 30 saniye kaynar suda kalmaları yeterli.
- İç malzeme için bir tencereye sıvı yağ alınır ince doğranmış soğanlar kavrulur. Hemen ardından salçalar ve doğranmış sarımsaklar eklenir. Sonra yıkanmış pirinç ve bulgur eklenir. Biraz karıştırıldıktan sonra üzerine 1 su bardağı kaynar su ve baharatlar eklenir ve biraz pişirilir. En son limon suyu, ner ekşisi ve eklenecekse yeşillikler eklenir ve ocaktan alınır.
-İç malzeme ve haşlanmış pazılar biraz soğuduktan sonra pazılar sarılır. ve tencereye dizilir. Tencerenin en altına pazı saplarından veya yapraklarından dizebilirsiniz. Sarmaların üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir, çok az tuz atılır ve üzerine gelecek kadar kaynar su eklenir. En üste pişerken dağılmamaları için bir porselen tabak yerleştirilir. Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte içindeki pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design