Patatesli-Galeta Unlu Börek





Pazar sabahı kahvaltı için yapmıştık bu böreklerden.Fırından çıkar çıkmaz sofraya geldi, beklemeye dayanamadık ağzımız yana yana yedik börekleri. Dışı çıtır çıtır, galeta unu çok ayrı bir lezzet veriyor. Kahvaltıda kızkardeşim Ümran'da vardı. Çok kısa bir zaman sonra düğünü olacak ve Türkmenistan'a  gidecek.Gideceği için üzülüyoruz ve son günlerinde biraz birlikte zaman geçirmeye çalışıyoruz. Ona da evlilik öncesi antreman olsun diye mutfakta birlikte yemek yapıyoruz.

Malzemeler:

- 4 adet yufka

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- Yarım çay bardağı su

- Yarım çay bardağı süt

İç Harcı İçin:

- 4 adet haşlanmış patates

- 4 yemek kaşığı sıvı yağ

- Karabiber, Tuz, Pul biber

Üzeri İçin:

- 1 adet yumurta

- 1 çaybardağı su

- Galeta unu

Hazırlanışı:

İç harç için haşlanmış patates ezilir, sıvı yağ ve baharatlarla karıştırılır. Arzuya göre biraz beyaz peynir veya rendelenmiş kaşar eklenebilir.

Bir yufka tezgaha serilir. Yağ, su, süt çırpılarak yapılan sos, yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sürülür. 2. yufkada diğer yufkanın üzerine serilir ve yine üzerine sostan sürülür. Üst üste olan yufkalar 8 üçken parça olacak şekilde kesilir. Üçgenlerin geniş tarafına iç harçtan 2 yemek kaşığı konulup biraz gevşek bir sigara böreği şeklinde sarılır. Sarılan börekler çırpılmış yumurta ve su karışımına tamamen batırılıp, galeta ununa bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer 2 yufka içinde aynı işlem gerçekleştirilir. Börekler 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design