Limon Soslu Cheese Kek


Cheese keklerin yapım aşamaları biraz uğraştırıcı olsa da benim gibi peyniri tatlıyla yakıştıranlar için çok özel bir kek. Ben her seferinde doğaçlama yeni bir tarif deneyerek bu sefer en yumuşak kıvamlı krememsı cheese kek i yapmış oldum. İçinde nişasta çok az olduğu için pişme süresi  bir buçuk saati buldu. Üzerindeki limonlu sos yerine portakal yada daha renkli bir meyve suyuyla da sos hazırlanabilir. Limon sosu biraz renksiz bir sos olsada limonun verdiği ekşilik cheese keke çok yakışıyor ve çok ferahlatıcı oluyor.

Malzemeler:

Tabanı İçin;
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı terayağı
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un

Keki İçin;
- 400 gr labne peyniri
- 200 gr 1 pkt krema
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı süzme yoğurt (Ben bir süzgece havlu kağıt serip üzerine 400gr yoğurdu boşaltıp 1-2 saat süzdürdüm)
- 3 yumurta (beyazları ayrı çırpılacak)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
- 1 paket vanilya
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta

Peltesi İçin:
- 1 su bardağı limon suyu
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya

Hazırlanışı:
Taban için; Un dışındaki malzemeler iyice karıştırılır. Ardından un azar azar eklenerek ele yapışmayan kurabiye kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba yanlardan 5 cm yükseklikte olacak şekilde kaplanır.

Kek için;
Yumurta beyazları ve sarıları ayrılır. Yumurta beyazlarına 2 yemek kaşığı şeker eklenir ve kar gibi olana dek çırpılır bir kenarda bekletilir.
Yumurta sarılarının olduğu kaba; kalan şeker eklenir ve nişasta dışındaki diğer malzemeler eklenir iyice çırpılır, ardından nişasta eklenir karıştırmaya devam edilir. Ayrılan yumurta beyazları da karışıma eklenir ve karıştırılır ve kalıptaki hamurun üzerine dökülür.
170 derecede ısıtılmış fırında 1.5 saat pişirilir. Pişme süresinin son 15 dakikasında fırın ısısı 150 dereceye düşürülür.

Limon sosu için;
Malzemeler bir tencereye alınır. Kısık ateşte kaynayıp kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Fırından çıkan cheesekek biraz soğuduktan sonra üzerine dökülür

Notlar:
- Cheese kek kabanı için hamur hazırlamak istemezseniz, bisküvi ile hazırlanan taban için buraya ve buraya tıklayabilirsiniz.
- Limon sosu biraz fazla geliyor. 2 su bardağı su yerine 1 su bardağı su kullanıp, 2 yemek kaşığı nişasta ile pelte hazırlanabilir. Bu şekilde pelte kısmı daha ince bir tabaka halinde olur ve su miktarı az olacağından pelte daha sarı renkte olacaktır.
- En iyi sonuç için cheese kek i en az 24 saat buzdolabinda dinlendirmek gerekiyor.

3 yorum:

  1. Şükrancım nasılsın?cumanı tebrik etmek için uğradım,
    hiç Cheese kek yapmadım,limonlu çok nefis ve ferah olmuştur,ellerine sağlık,hayırlı cumalar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Binlerce yemek sitesinin gezindigi bu internet dunyasinda, en iyi yemek sitelerinden olusan bir yemek sitesi kutuphanesi olusturdum:)
    Listemde sizin sitenizin de ismi var.

    Incelemek isterseniz;

    En Iyi Yemek Siteleri

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık muhteşem görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design