BROWNİ






Geçtiğimiz hafta uzun zamandır görüşemediğimiz liseden arkadaşım arkadaşım Nursel ve ablası Nurcan'ı kahvaltıya davet etmiştim. Kız kardeşim Ümran'la kahvaltıyı hazırladık.
Tarifini paylaştığım browni benim için bir Japonya hatırası. 

Bu tarifi Japonya'daki komşumdan öğrendim. Ben tarifi Türkiye'deki malzemelere göre birazcık değiştirdim. Özellikle çikolata sevenlerin çok beğeneceği bir tarif.



MALZEMELER:
- 1 su bardağı şeker
- 140 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 50 gr kakao
- 100 gr bitter çikolata (daha fazlada olabilir)
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz yada fındık

HAZIRLANIŞI:
Şeker ve tereyağı mikserle çırpılır, ardından yumurtalar eklenip beyaz krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Karışıma kakao ve un elenerek eklenir ve karıştırılır. Bu aşamada kıvamı ve rengi nutella gibi oluyor. Arzuya göre ceviz yada fındık kırığı eklenerek yağlı kağıt serili küçük boy bir tepsiye yada kelepçeli bir kalıba karışım boşaltılır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. 20. dakikada fırından çıkartılan browninin üzerine bitter çikolata kırılır ve halen çalışan fırına tekrar konulur. 1 dakika daha fırında kalan browni fırından alınır. Eriyen çikolatalar bir bıçak veya spatula yardımıyla her tarafına yayılır. Browni soğuduktan sonra servis yapılabilir.

1 yorum:

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design