Çilekli Pasta

Uzun zamandır yazılmayı bekleyen 3 tarif nihayet bugün yayınlanıyor. Çilekli pasta 21 Mayıs'ta doğum günü olan kız kardeşim için, pasta uzmanı eşim tarfından yapılmıştır. Yolda giderken biraz sarsıldığı için üzerindeki çilek ve krem şanti biraz birbirine karışmıştı. İlk yapıldığı anda fotoğraflamadığımız için orijinal halini pek yansıtmıyor. Yinede tadanlar tarafından çok beğenildi, yapan kişi bütün övgüleri kazanmış oldu.

Çıtır kurabiyeler ise teyzemin yaptığı bir tarif. Kurabiyeler gerçekten çıtır çıtır , kurabiye sevenlerin denemesini tavsiye ederim.

ÇİLEKLİ PASTA



MALZEMELER:
- 2 paket muzlu cremole
- 1 paket krem şanti
- 1 hazır pasta keki
- 1 paket süt
- Yarım kg çilek
- Keki ıslatmak için meyve suyu

YAPILIŞI:

2 paket muzlu cremole, 4 bardak süt ile hazır hale getirilir. Bu sırada krem şantide 1 paket sütle hazırlanır. Hazır kekin her iki katı da meyve suyu ile ıslatılır. (Ben kayısı suyu kullandım.) Alt kata ilk önce krem şanti yayılır. Krem şantinin üzerine ince doğranmış çilekler dizilir. Bu çilek katının üzerine de muzlu cremole sürülür. Kekin ikinci katı üzerine kapatılır. Kekin üstüne muzlu cremole yayılır. Bunun üzerine ortadan ikiyi bölünmüş çilekler belli aralıklarla yerleştirilir. Çilekler arasında kalan boşluk zevke göre krem şantilerle doldurulur. Kelepçeli kalıp kullanılırsa kekin daha düzgün durması sağlanabilir. Ancak kelepçeli kalıp kullanması halinde kalıp çıkarılmasının ardından hoş bir görüntü olması adına pastanın etrafı krem şanti ya da cremole ile düzeltilir.

3 yorum:

  1. selam ablacığım evet gerçekten harika bir pastaydı.. eniştemin ellerine sağlık devamını bekleriz inşallah :)) ayrıca yeniden siteye dönmüş olman harika yeni ve can cektirici şeyler görmek dileğiyle inşallah biliyorsun ben genellikle yeme kısmıyla ilgileniyorum...

    YanıtlaSil
  2. Papatya Prenses29 Mayıs 2008 23:27

    Tekrar seni burada görmek çok güzel.
    Rabbim sağlık sıhhat nasip etsin inşallah...

    Eşinizin ellerine sağlık,nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. gülçni ersoy21 Haziran 2008 14:56

    selam şükran ablacığım nasılsın sitene dönmene ve iyileşmene çok sevindim çilekli pastayı denedim ve çok harika oldu.tugba ile berabe ryaptık seni çok seviyoruz.Çok güzel yemek ve pasta tarifleri çok güzel yaz tatilimizi bnlardan yaparak geçirmek istiyoruz seni çok seviyoruz.allah san sağlık sıhhat versin hep sitende kalırsın inş.

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design