Mantarlı Et Sote
Malzemeler:
- 1 paket mantar
- 300 gr kuşbaşı et
- 2 baş soğan
- Sıvı yağ
- Tuz, kekik, karabiber
Hazırlanışı:
Etler tencereye alınır, kısık ateşte suyunu verip çekene dek pişirilir. Gerekirse bir miktar sıcak su ilavesiyle bir süre daha pişirilir. Etler piştikten sonra tencereye sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlar kavrulduktan sonra mantarlar eklenerek pişirilmeye devam edilir. Son olarak baharatlar eklenir ve ocaktan alınır.
Tereyağlı Bulgur Pilavı
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 yemek kağışı tereyağı ve çok az sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz ve sıcak su
Hazırlanışı:
Bulgur yıkanır ve suyu süzülür. Tencereye yağlar alınır, tel şehriye eklenir. Şehriyeler pembeleştikten sonra bulgur eklenerek birkaç dakika kavrulur. Kavruldukran sonra üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir nane ve tuz eklenerek karıştırılır ve ocak kısık duuma getirilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Pilav suyunu çektikten sonra ocaktan alınır 10 dk dinlendirildikten sonra servis yapılabilir.
Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.....
mantarı da bulgur pilavını da çok severim. enfes bir ikili olmuş,ellerinize sağlık..
YanıtlaSil