Mantarlı Et Sote ve Tereyağlı Bulgur Pilavı

Mantarlı et sote ve tereyağlı bulgur pilavı çok uyumlu bir ikili.. Yanlarına yoğurt veya cacık da çok yakışıyor. Bulgur pilavını yaz aylarında domatesli-biberli, kış aylarında ise tereyağlı-şehriyeli ve kuru naneli yaparım. Mantarlı et soteyi de aynı şekilde yaz aylarında daha renkli sebze ilaveleriyle özellikle domates ve biber eklemesiyle yaparım. Kış aylarında hormonlu sebzeleri kullanmamak için bu versiyonlarıyla pişiriyorum. Yani bazı yemekler yaz aylarında mevsimin sebzeleriyle daha renkli ve kırmızı, kışın ise daha beyaz ama yinede lezzetli oluyor.

Mantarlı Et Sote
Malzemeler:
- 1 paket mantar
- 300 gr kuşbaşı et
- 2 baş soğan
- Sıvı yağ
- Tuz, kekik, karabiber
Hazırlanışı:
Etler tencereye alınır, kısık ateşte suyunu verip çekene dek pişirilir. Gerekirse bir miktar sıcak su ilavesiyle bir süre daha pişirilir. Etler piştikten sonra tencereye sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlar kavrulduktan sonra mantarlar eklenerek pişirilmeye devam edilir. Son olarak baharatlar eklenir ve ocaktan alınır.

Tereyağlı Bulgur Pilavı

Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 yemek kağışı tereyağı ve çok az sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz ve sıcak su

Hazırlanışı:
Bulgur yıkanır ve suyu süzülür. Tencereye yağlar alınır, tel şehriye eklenir. Şehriyeler pembeleştikten sonra bulgur eklenerek birkaç dakika kavrulur. Kavruldukran sonra üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir nane ve tuz eklenerek karıştırılır ve ocak kısık duuma getirilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Pilav suyunu çektikten sonra ocaktan alınır 10 dk dinlendirildikten sonra servis yapılabilir.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
  2. mantarı da bulgur pilavını da çok severim. enfes bir ikili olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design