Fırında Mantarlı Tavuk

Çok pratik ve lezzetli bir sebzeli tavuk yemeği. Yanında pirinç veya bulgur pilavıyla ramazan sofralarına yakışacak bir tarif. Aslında klasik mantarlı tavuk sote, ancak fırınlama ve üzerine eklenen kaşar peyniri ile şık bir ana yemeğe dönüşüyor.

Malzemeler:
- Yarım kg tavuk kuşbaşı
- 1 paket mantar
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet sivri biber
- 1 büyük domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kekik, köri
- 1 su bardağı kaşar rendesi

Hazırlanışı:
Geniş bir tencereye sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan, küçük doğranmış sarımsak, ince doğranmış sivri biber alınır karıştırılarak kavrulur. Ardından kuşbaşı tavuk eklenir.
Tavukların rengi değişene dek ( 5 dk kadar) kavrulur.
Kararmaması için limonlu suda bekletilen mantarlar ince ince doğranır. Domatesin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır. Mantar ve domateslerde tencereye eklenir. Çok sulanmaması için yüksek ateşte ve kapağı açık olarak pişirilir. En son baharatlar eklenir ve karıştırılır. Bir fırın kabı veya borcama aktarılır. Üzerine kaşar rendesi serpilir. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzerindeki kaşar eriyene kadar bekletilir. Yemeği önceden hazırlayıp bu fırınlama işlemini servis öncesi yapabilirsiniz.

6 yorum:

  1. görüntü harika lezzetide eminim öyledir ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Cok lezzetli oluyor gercekten, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Süper görünüyor. Çok leziz olmuş.Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor ellerinize sağlık.... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. enfes olmuş.çok imrendirici.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design