Bu tarif yoğun kakaolu tatları sevenler için ideal. Ben dr. oetker in bitter çikolatalı pudingini kullandım. Benim için biraz ağır geliyor ama benim kızkardeşim gibi çikolata severlere uygun bir lezzet. Tarif mutfak hızına yetişilmesi imkansız olan hünerli bayanlar Müge'ye ait. Tarifi aynen veriyorum. Tarifteki 2 su bardağı un miktarını ben 2.5 su bardağı olarak kullandım. Belki yumurtaların büyüklüğünden kaynaklanmış olabilir.
Malzemeler
- 4 Adet (orta boy) Yumurta
- 1 Su Bardağı (200 gr.) Toz Şeker
- 1 Su Bardağı (200 ml.) Süt ya da Yoğurt (her iki şekilde de güzel oluyor)
- 1 Su Bardağı (200 ml.) Sıvı Yağ
- 2 Su Bardağı (250 gr.) Un
- 1 Paket Kakaolu Puding
- 1 Paket Kabartma Tozu
Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları, şekerle, şeker tamamen eriyip, karışım mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Süt (ya da yoğurdu) ekleyin, biraz daha çırpın.
- Sıvı yağı ekleyin, biraz daha çırpın.
- Ayrı bir kaba, un, kabartma tozu ve pudingi birlikte eleyin.
- Unlu karışımı, sıvı karışıma ekleyin ve çok az daha çırpın.
- 25x25 cm. civarında kare bir borcamın, tabanına yağlı kağıt serin. Karışımı boşaltın.
- Önceden ısınmış, 180 derece fırında, 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
ellerine sağlık canım enfes olmuş.
YanıtlaSilHayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Saygılarımla.
YanıtlaSilEllerine sağlık,gerçekten çok lezzetli gözüküyor.Puding'in o sütsü kokusu kalıyormu onu merak ettim.Benlik bir lezzet çünki:)Sevgilerimle...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık kek harika olmuş öpüyorum
YanıtlaSilsüper olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilBLOĞUNUZ çok güzel takipteyim.Bende bloğuma beklerim. http//www.yakamozsaati.blogspot.com
YanıtlaSilselam Şükran cığım nasılsın?kek harika kabarmış nefis bir görüntüsü var bana da ne kadar çikolatalı olursa olsun ağır gelmez:)))sevgiyle kal
YanıtlaSilMükemmel tarifiniz için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilRica ederim 😉
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
Sil