Browni Cheesecake



Dün akşam eşimle uzun zamandır denemek istediğimiz browni cheesecake tarifini denedik.  Biraz uğraştırıcı bir tarif olduğundan tam bir atölye çalışması gibi oldu. Neticede mükemmel bir lezzet ortaya çıktı. Küçük bir dilimi  insanı kesecek cinsten bir deneme... Browni kısmı daha çok yoğun bitter çikolata yiyormuşsunuz hissi veriyor. Cheesecake kısmı ise bundan sonra hep uygulayacağımız cheesecake tarifimiz olacak kalacak. Cheesecake ve browni seven, yoğun tatlardan hoşlanan herkese tavsiye edebileceğim bir tarif...

Malzemeler:

Browni Malzemeleri:

- 160 gr bitter çikolata

- 100 gr tereyağı

- 2 yemek kaşığı kakao

- 3/4 su bardağı şeker

- 4 adet yumurta

- 1 tutam tuz

- 1 paket vanilya

- Yarım su bardağı un

Cheesecake Malzemeleri:

- 2 paket labne

- 1 su bardağı toz şker

- 1 paket çiğ krema

- 1 yemek kaşığı limon suyu

- 2 yumurta

- 1 paket vanilya

- 2 yemek kaşığı un

Hazırlanışı:

-Browniyi hazırlamak  için cam geniş bir kaseye tereyağı ve bitter çikolatalar eklenir ve benmari usulü eritilir. (benmari usulü eritme:  ocakta su kaynatılan tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kap yerleştirilerek yapılan eritme işlemi)

-Eriyen çikolata ve tereyağı karışımı ocaktan alınır, üzerine  toz şeker, kakao, tuz, vanilya eklenir ve karıştırılır. Karışım biraz ılıdıktan sonra 4 adet yumurta sırayla karıştırılarak kırılır ve mikserle birkaç dakika çırpılır. En son un eklenir ve biraz karıştırıldıktan sonra 26 cm lik bir kelepçeli kalıba karışım dökülür ve iyice  yayılır. ( Kelepçeli kalıbın dip kısmına yağlı kağıt sererseniz kalıptan çıkartılması çok daha kolay olur)

-Cheesecake i hazırlamak için labneler çırpma kabına alınır ve krema kıvamına gelene dek çırpılır. Toz şeker ve yumurtalar eklenir 3 dk çırpılır. Ardından çiğ krema, limon suyu ve vanilya eklenir ve çırpılır. En son un eklenir ve karıştırıldıktan sonra kalıba browninin üzerine yayılır. 160 derecede ısıtılmış fırında 35 dk kadar pişirilir. Üzerinin bir biraz kızarması gerekiyor.

2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Büyüleyici bir tarif olmuş bu ...

    YanıtlaSil
  2. labne kaç gr kullanılıyor teşekkürler

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design