Kıymalı Karnıbahar



Karnıbaharın en sevdiğim hali. Geçenlerde karnıbaharla başka ne türlü bir yemek yapabiliriz diye kızkardeşimle fırında beşemel soslu şeklini denemiştik. Çok beğenerek yemedik doğrusu, hatta kız kardeşim Ümran "able bence bunu bir daha yapma" bile dedi. Sonuç böyle olunca siteye eklemektende vazgeçmiştim. Tabi problem karnıbaharda değildi, her ikimizde beşemel sostan pek hoşlanmadığımız için sonuçtan pek memnun kalmamıştık.

Kıymalı karnıbaharın yanında, turşu ve salçalı makarna tavsiye ederim. Tam bir kış menüsü olur...

Malzemeler:

- 1 adet orta boy karnıbahar ( 1 buçuk kg kadar)

- 300 gr yemeklik kıyma

- 2 adet orta boy soğan

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası

- Yarım çay bardağı sıvı yağ, tuz

- Kaynar su

Hazırlanışı:

- Tencereye sıvı yağ alınır, üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur.Ardından salçalar eklenir, karıştırılır.

- Küçük dallarına ayrılmış ve yıkanmış karnıbaharlar tencereye alınır. Tuzu eklenir karıştırılır. Karnıbaharların hizasına gelecek kadar kaynar su eklenir. İlk 10 dk yüksek, sonra kısık ateşte karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirilir.

1 yorum:

  1. selam abla evet kesinlikle karnıbaharın bu halini tercih ediyorum. kimine göre belki diğerleri de güzeldir ama ellerine sağlık bu daha çok ye beni diyor.. :)

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design