Portakallı Kereviz




Kış ayının en faydalı sebzelerinden olan kerevizin en havalı versiyonu Portakallı Kereviz-. İsmi kulağa ilk etapta pek hoş gelmiyor. Zeytinyağlı bir sebze yemeği ve içinde bir meyvenin suyu? ne alaka falan derdim ben tatmadan önce. Ama portakal suyunun yemeğe kattığı lezzet ve aroma gerçekten tartışılmaz. Değişik zeytinyağlı alternatifi denemek ve öğrenmek isteyenlere tavsiye edilebilecek bir tarif.

Malzemeler:

- 3 adet orta boy kereviz

- 1 adet patater

- 2 adet havuç

- 1 adet büyük kuru soğan

- 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı toz şeker

- 2 adet portakalın suyu

- Tuz

- Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

- Kerevizlerin kabukları soyulur, küp şeklinde doğranır  ve yarım limon suyu eklenmiş suda bekletilir. Portakalların suyu sıkılır. Patates soyulur küp şeklinde doğranır. Havuç soyulup halka halka doğranır.

- Tencereye sıvı yağ eklenir, ardından yemeklik doğranmış soğan eklenir ve 1-2 dakika kavrulduktan sonra havuçlar eklenir ve arada karıştırılarak kavrulur. Ardınan patates ve kereviz eklenir. Üzerine hemen portakal suyu, tuz ve şeker eklenir karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Sıcak, ılık veya soğuk servis yapılabilir. Dereotu ve limonla servis yapabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design