Zeytinyağlı Taze Fasülye
2 aylık bir aradan sonra en sevdiğim yaz yemeği olan zeytinyağlı taze fasülyeyle başlamak istedim. Benim için yaz aylarının en vazgeçilmez dörtlüsü şu şekilde; taze fasülye, cacık, bulgur pilavı ve çoban salata. Bu dört şeyi bir arada çok seviyorum.
Gerçi derin dondurucularda yaz sebzelerini saklayıp kışın da pişirdiğimiz için, mevsimi gelip, tezgahlarda görmeye başladığımızda hiç özlememiş olduğumuz için pek sevinemiyoruz. Aslında her sebze ve meyve kendi mevsiminde güzel. Bu yıl derindondurucumda bu sebepten çok fazla sebze saklamak istemiyor, mevsimi geldiğinde özlemiş olarak satın almak istiyorum.
Malzemeler:
- 1 kg taze fasülye
- 2 baş kuru soğan
- 3-4 adet büyük boy domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
- Tencereye yağ alınır, yemeklik doğranmış soğanlar eklenir pembeleşene kadar kavrulur.
- Ardından kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir ve biraz daha kavrulur.
- Ayıklanıp verev kesilmiş fasulyelerde tencereye alınır, üzerine tuz ve şekeri de ilave edilip birkaç kez karıştırılır. Çok kısık ateşte kendi suyuyla fasulyeler yumuşayana dek pişirilir.
Not: Zeytinyağını yakmadan kullanmak daha doğru olduğu için yemeğinizi kavurmadan tüm malzemeleri tencereye alıp, karıştırıp yine çok kısık ateşte pişirebilirsiniz. Ben uzun zamandır kavurmadan bu şekilde pişiriyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder