Hindistan Cevizli Kurabiye


Bu kurabiyeleri cumartesi günü Japonlara verdiğim tığ oyası dersine götürmek için yapmıştım. Lise yıllarımda yaz tatilinde öğrendiğim bu el sanatının Japonya'da bir işe yaraması beni çok mutlu ediyor. Japonlar el sanatlarını çok seviyorlar ve oldukça başarılılar. Yeni şeyler öğrenmek onları çok mutlu ediyor. En basit işi bile çok ciddiye alarak yapıyorlar.

Yakında tığ oyaları ile ilgili arşiv oluşturmak için bir blog açmayı veya bu sitede ayrı bir etiket oluşturmayı planlıyorum.

Malzemeler:
- 250 gr tereyağı veya yumuşak margarin
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çay bardağı hindistan cevizi (1 bardak üzerine)
- 1 yumurta (beyazı hamura karıştırılmayacak)
- 1 pkt kabartma tozu
- 4 su bardağı un

Hazırlanışı:
Tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı yoğurma kabına alınır iyice malzemeler birbirine yedirilerek yoğurulur, ardından 3 bardak un, kabartma tozu, ve 1 çay bardağı hindistan cevizi eklenir ve yoğurulur. Kalan 1 bardak un hamurun durumuna göre azar azar ekleyerek yoğurulmaya devam edilir. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olması lazım. Un az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Önce yumurta akına, sonra hindistan cevizine bulanır ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
180 dereceye ayarlanmış fırında kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design