Şekerpare



Şekerparenin; özellikle yemekli misafirlere, yemekten sonra çayla ikram edilecek özel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Yaz aylarında dondurma eşliğinde sunumu da şık oluyor.
Bu tariften 40 kadar şekerpare çıkıyor. Şerbet ölçüsü tam, artma veya yetmeme problemi yaşanmıyor. Gönül rahatlığıyla denenebilecek bir tarif..

 MALZEMELER:
-   250 gr oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarin
-   1 su bardağı pudra şekeri
-   2 tane yumurta
-   1 çay bardağı irmik
-   1 paket kabartma tozu
-   1 paket vanilya (kullanılmayabilir)
-   4 su bardağı un

Şerbeti İçin:
-    3 su bardağı şeker
-    4 su bardağı su
-    4-5 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI:
 -   Önce şerbet hazırlanır; şeker ve su tencereye alınır kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatılır.(Şerbetin yoğunlaşıp kıvamlı hale gelmesi için) Limon suyu eklenip 2-3 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
 -  Un hariç tüm malzeme karıştırma kabına alınır ve güzelce karıştırılır. Un azar azar ilave edilir ve yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
-  Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır ve yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
-  Üzerlerine birer fındık batırılıp 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
-  Pişen tatlıların ilk sıcaklığı çıkınca (2-3 dk) ılık şerbet tatlıların üzerine gezdirilir. Şerbetini daha hızlı çekmesi için üzerine başka bir fırın tepsisini kapatabilirsiniz.
   
NOTLAR:
- Şerbetli tatlıların servisten bir gün önce yapılması en güzeli. Ertesi güne tatlı şerbetini tam olarak çekmiş oluyor.
- Tatlıyı gereğinden fazla kızartıp sertleştirmemek gerekiyor. Yoksa şerbetini iyi çeksede yumuşamıyor, sert kalıyor.
- Şekerpareye fındık dışında, benim gibi antep fıstığı veya badem yerleştirerekte yapabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design