Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası


Japonya'da kerevizin kök kısmı satılmıyor, sadece sap ve yaprak kısımları bulunabiliyor. Bendeki kereviz saplarıyla yukarıda görmüş olduğunuz çorbayı ve az miktarda uydurmasyon zeytinyağlı kereviz sapı yemeği yaptım. Yakında aynı yemeği ölçüyü arttırıp tekrar denemeyi ve onunda tarifini sizlerlede paylaşmayı düşünüyorum. 
Kereviz et sularıyla yapılan özellikle terbiyeli, tavuklu çorbalara çok yakışan bir tat. Sizde çorbalarınıza değişik bir aroma katmak için aldığınız kerevizlerin saplarından küçük parçalar halinde buzlukta bulundurup çorbanız kaynarken doğramadan içine atıp, çorba piştikten sonra içinden alabilirsiniz. Yada minik parçalar halinde doğrayabilirsiniz.
 
Malzemeler:
- 1 adet kerevizin sap kısımları
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 30 gr (1 dolu yemek kaşığı) tereyağı veya 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı kaynar su
- Tuz

Terbiyesi için:
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
- 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Tencereye tereyağ alınır eritilir, üzerine çok ufak doğranmış soğan eklenir biraz kavrulur. Ardından çok ufak doğranmış kereviz sapları eklenir ve yakmadan kısık ateşte iyice ölünceye kadar kavrulur. Ardından 5 bardak kaynar su ve tuz eklenir biraz kaynamaya bırakılır.
Bu arada çorbanın terbiyesi hazırlanır.Terbiye malzemeleri bir kaba alınır ve iyice karıştırılır. Kalan bir bardak kaynar su azar azar eklenir bir yandan karıştırma teliyle hızlıca karıştırmaya devam edilir. Çorba tenceresine karışım yine yavaşça ve bir yandan karıştırılarak ilave edilir. Çorbanın kıvamı koyu olursa bir miktar daha kaynar su ilave edilebilir. Çorba bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınır.

Notlar:
- Bu çorbaya ekleyeceğiniz su miktarının bir kısmı tavuk suyu olursa çok lezzetli oluyor.
- Çorbada çok ekşi tatları sevmiyorsanız çeyrek limonun suyunu kullanabilirsiniz.
- Bu çorbaya karabiber çok yakışıyor karabiberle servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Dün akşam kerevizden mücver yaptım. Oda çok güzel oldu.
    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
    Sevgiler

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design