Fırında Taze Patates

Fırında taze patates son zamanlarda kahvaltı için sık sık yaptığım bir çeşit oldu. Patatesi kızartmak yerine bu şekilde fırınlamak hem çok hafif, hemde daha pratik oluyor. Kahvaltı haricinde ana yemeklerin yanına özellikle tavuk, balık ve et yemeklerinin yanına çok yakışacaktır.


Malzemeler:
- 800 gr kadar taze patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1'er tatlı kaşığı kuru kekik ve biberiye (ben 2'şer dal taze kekik ve biberiye kullandım)
- Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Patateslerin kabukları iyice ovalanarak yıkanır. Kabukları soyulmadan ortadan ikiye bölünür, derin bir kaba alınır. Üzerine yağ, tuz ve baharatlar eklenir iyice karıştırılır. Zamanınız varsa bu şekilde 10-15 dakika bekletirseniz patatesler baharatları daha iyi çekecektir. Fırın 200 dereceye ayarlanır. Patatesler yağlı kağıt serili fırın tepsisine çok üstüste gelmeyecek şekilde dizilir. Patatesler kızarıncaya kadar, 30-35 dk pişirilir.

Not: Taze patates bulamazsanız aynı tarifi normal patatesi elma dilimi şeklinde dilimleyerek uygulayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Aynı tarifi içine pul biber, kimyon ve köri ekleyerek yapınca da müthiş oluyor. Bu gün pazardan aldım daha küçük küçük patatesleri sabah için sizin tarif ideal olacaktır. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bende çok seviyorum bu lezzeti ,et yemeklerinin yanına çok yakışıyor :)

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design