Mantarlı Omlet



Kahvaltı için çok pratik bir alternatif mantarlı omlet, ben biraz daha renklendirmek istediğim için ince doğradığım yeşil ve kırmızı dolmalık biberleri de ekledim. Üzerinide doğranmış zeytin ve fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yaptım. 
 
Malzemeler:
- 5-6 adet mantar
- 4 adet yumurta
- 1 yeşil, yarım kırmızı biber (kullanılmayabilir)
- Tuz, karabiber
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ.

Hazırlanışı:
- Yumurtalar bir kaseye kırılır biraz tuz ve karabiber eklenerek bir çırpma teliyle çırpılır.
- Mantar ve kullanacaksanız biberler ince doğranır, tavaya sıvı yağ alınır üzerine doğranmış biberler atılır ve karıştırılarak kavrulur. Ardından doğranmış mantarlar eklenir ve kavurmaya devam edilir. Üzerine birazda tuz eklendikten sonra çırpılmış yumurtalar tavaya eklenir bir kez karıştırıldıktan sonra ocağın altı kısılır.

- Omletin alt tarafı kontrol edilir, bir kapak yada düz bir tabak yardımıyla çevirilip üzeride pişirilir.
- Diğer tarafıda piştikten sonra düz bir servis tabağına alınıp servis yapılır.

Not: Omletinizi çevirmeden pişirmek isterseniz çık kısık ateşte tavanın kapağı kapalı olarak pişirirseniz aynı sonucu biraz daha uzun sürede elde edersiniz. Kapak kapalı olduğu için omletin üstü buharıyla pişiyor, ocak çok kısık olduğu için altıda yanmıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design