Çeşnili Zeytinyağı
Kahvaltı için ekmeği bandırarak veya beyaz yada lor peynirinin üzerine gezdirerek afiyetle yenebilecek çok lezzetli bir kahvaltılık...
Malzemeler:
- 1 su bardağı sızma zeytinyağı
- 10 adet doğranmış yeşil veya siyah zeytin
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 10 tane kurutulmuş domates parçası
- 6 adet ceviz
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı biberiye ( 2 dal taze biberiye kullandım)
- 1 tatlı kaşığı kekik ( 2 dal taze kekik kullandım)
Hazırlanışı:
-Domatesler 15 dakika kadar sıcak suda bekletilir.
-Bu arada (varsa kapaklı) bir kaseye sarımsak rendelenir, ceviz bıçakla doğranır veya elle kırılarak küçültülür. -Limonun suyu sıkılır.
-Bütün malzemeler kaseye eklenir. Yumuşayan domateslerde ufak ufak doğranarak kaseye eklenir. İyice karıştırdıktan sonra kasenin kapağı kapatılır en az 2 saat sonra servis yapılabilir.
Not: Servis edeceğiniz günden 1 gün önce hazırlarsanız baharatların tadı ve kokusu yani çeşnisi zeytinyağına daha iyi geçiyor. Çeşnili zeytinyağını buzdolabında 15 gün kadar saklayabilirsiniz. Kalırsa da zeytin kasenizin içine ekleyebilirsiniz.
*** Tokyo'da yaşayan arkadaşlar kurutulmuş domates ve çekirdeksiz zeytini Shinjuku'daki YAMAYA gibi uluslararası marketlerden bulabilirler.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tarifi yayinlamaniza cok sevindim hocam. Gercekten cok nefis bir kahvaltilik. Artik evde de yapacagim malzeme buldukca :)
YanıtlaSil---Eda